Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Türkü severiz!

   Hem, Türkü, hem de Türk’ ü severiz. Rahmetli Aşık Veysel ne güzel söylemiş;

Dünya dolsa şarkıyınan
Türk’üz türkü çığırırız
Yola gitmek korkuyunan
Türk’üz türkü çığırırız

Türklerdir bizim atamız
Halis Türk’üz kanı temiz
Şarkı gazeldir hatamız
Türk’üz türkü çığırırız.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Sayın, Prof.Dr. İbrahim Kalın’ın “Hiç Oldum” isimli türküsüne, gitarda değerli hemşerimiz, Erkan Oğur,
Kemençede ise Derya Türkan eşlik etmiş. Erkan Oğur ki; gitarda en üst mertebede, üstat. Derya Türkan, Kemençe deyince ustaların ustası konumunda… Öyle güzel bir üçlü olmuşlar, öyle başarılı bir iş çıkarmışlar ki, dinlemeye doyulmuyor. Türkü gibi türkü çıkmış ortaya.
Ama yine ‘birileri’ çıkmış ve Oğur ile Türkan’ı eleştiri yağmuruna tutmuş. Yok efendim; Nasıl bu klipte yer alırlarmış. Vay efendim; Bu ihaneti nasıl onlara yaparlarmış. Aman efendim; Artık onlar için Erkan Oğur ve Derya Türkan yokmuş da bilmem ne… Yahu siz değil miydiniz Neşet Ertaş’ın “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur” sözünü ağızlarınıza dolayan? Siz değil miydiniz ‘kötü insanların türküleri yoktur’ diyen? Ee ne oldu peki? Anlamadığınız bir şey var sizin… Erkan Oğur da Derya Türkan da sonuna kadar sanatçıdır. Sonuna kadar ‘türkü’dür iki isim. Onlar için müzik esastır. Biri gitarını çalar, diğeri kemençesini konuşturur. Son notayı bastıktan sonra yollarına giderler. Savundukları neyse, savunmaya, destekledikleri kimse, desteklemeye devam ederler. Olması gereken budur. Sizin cenahtan olunca alkış. Görüşlerini tasvip etmediğiniz, hükümetin bir bürokratı oldu mu,tu kaka öyle mi?Sizin demokratlığınız bu kadar mı? Yuh olsun.

                     Hiçlik üzerine
Nasrettin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?”“Hiç” demiş Hoca, “ Hiç kimseyim.”Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş ..Hoca:

“Sen kimsin?”“Mutasarrıf” demiş adam kabara, kabara.“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.“Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.“Vezir” demiş adam.“Daha daha sonra ne olacaksın?”“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”“Peki, ondan sonra?”Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:“Hiç.”Ve Nasrettin Hoca “Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: Hiçlik makamında!” demiş.sayın İbrahim Kalının türküsünün adı,”Hiç oldum”.Onu kınayanlar da,bir gün hiç olacaklarını düşünmüyorlar mı? Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech