Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ: “2021 kayıp yılı olmamalı”

Gelecek Partisi Kültür ve

Gelecek Partisi Kültür ve Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ, turizm politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karadağ, dikkat çeken açıklamalar yaparken, “2021 yılı turizmde kayıp yıl olmamalı ve 2 hafta tam kapanma kararı alınması gereklidir” dedi.  

Gelecek Partisi Kültür ve Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ, turizm konusun değerlendirmelerde bulundu.

“Yüzde 70’e yakın azalış, yüzde 65’i aşkın gelir kaybı yaşanmıştır”

Karadağ yapmış olduğu değerlendirmede, “2020 Yılında 2019 yılına göre ziyaretçi sayısında yüzde 70 ‘e yakın bir azalış meydana gelmiş turizm gelirlerimizde ise yüzde 65’ i aşkın bir gelir kaybı yaşanmıştır. Bu bakımdan 2020 yılında yaşadığımız bu bunalım döneminin 2021 yılında yaşanmaması için ve en az 30 milyon turist hedefimize ulaşmak adına Kültür ve Turizm Bakanlığının COVİD açısından ülkemizin güvenli olduğuna dair bir tanıtım atağı başlatması gereklidir.

Bunu üzülerek belirtmek durumundayım, Türkiye’ ye en çok turist yollayan ülkelere baktığımızda Rusya, İngiltere, Almanya gibi ülkeler ülkemize turist kapılarını kapatmış durumdalar ne yazık ki. Bu gidişle 2021 yılının da kayıp olması kaçınılmazdır.

“2 hafta tam kapanma kararı alınmalıdır”

Ramazan ayının da fırsat bilinerek en az 2 hafta tam kapanma kararı alınmalıdır. Bu tam kapanma ile hedeflenen vaka sayılarına düşersek eğer Mayıs ayı ortası itibari ile turizm sezonu açılır ve bu anlamda 2021 yılı değerlendirilmiş olur.

1-)Turizm sektöründe nisan ayında başlatılması planlanan sezon geciktiği için bu tüm sezonu etkileyecek olup kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılması, 2-) Konaklama vergisi, tanıtım ajansı katkı payı gibi yeni vergi türlerinin en az 2 turizm sezonu ertelenmesi, 3-) Turizm sektöründe sicil affının bu yıla özel çıkartılması, 4-) Krediler üzerindeki vergi gibi maliyet unsurlarının azaltılması, Kredi faiz oranlarının devlet destekli düşürülmesi, Kefaletsiz kredi sağlanması, Mevcut kredilerin ödeme vadesinin ötelenmesi, gibi tedbirler alınmalıdır.

5-) Seyahat acentalarına pandemi dönemi boyunca hiçbir özel destek verilmemiştir. Verilenden desteklerden de koşullardan kaynaklı acentalarının sadece %10 faydalandı. Seyahat acentalarının nakit akışı durma noktasına gelmiş ve seyahat acentalarına özel olarak hibe desteği verilmesi zaruridir” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

 

 

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech