Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisikletleriyle Türkiye’yi gezecekler

Marine ve François isimli

Marine ve François isimli iki Fransız geçtiğimiz günlerde Etili Köyü’ndeydi. Fransa’dan ayrı ayrı yola çıkan ve yolları Yunanistan’da kesişen iki gezgin bisikletleriyle Çanakkale’ye geldiler ve bir gecelerini Etili Köyü’nde Etili Seramik Misafirhanesinde konaklayarak geçirdiler.

Marine ve François isimli iki Fransız geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin Etili Köyü’ne bisikletleri ile geldi ve tesadüfen Etili Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Tülek ile karşılaşarak çadır kurabilecekleri bir bahçe olup olmadığını sordu.

İsmail Tülek henüz havanın dışarıda kalınacak kadar ısınmadığını belirterek; “ Misafirlerimiz istedikleri bir bahçede tabi ki kalabilirlerdi ancak bizim köyümüz bu konuda yeterli imkânlara olan sahip. Köyümüzde Etili Seramik’in misafirhanesi mevcut ve yemekhanemiz var. Bu sebeple misafirlerimizi Etili Seramik’in misafirhanesinde ağırlamamızın daha doğru olacağını düşündüm ve oraya davet ettim. Onalar da kabul etti.” dedi.

Dünya üzerinde yavaş bir gezi…

Bisikletli gezginlerden François, Alex isimli bir arkadaşı ile birlikte bisikletleriyle, 2020’nin Temmuz ayında Fransa’dan ayrıldıklarını söyledi. Amaçlarının dünya üzerinde yavaş bir gezi yapmak olduğunu ifade etti. Kasım ayında Yunanistan’da bir permakültür köyünde Marine ile tanıştı ve kışı orada geçirmeye karar verdi. Bu süreyi de Marine ile birlikte Yunanistan’ı gezmeye ayırdı. François’in birlikte yolculuğa çıktığı Alex, François’in bisikleti hasar aldığı için yolculuğuna Türkiye üzerinden yalnız devam etti.

Marine’de bir Fransız ancak Yunanistan’a gelene kadar François ile birbirlerini tanımadıklarını söyledi. Marine sözlerine şöyle devam etti; “Fransa’da grafik tasarımcı olarak çalışıyordum ve ofis hayatından çok sıkıldığımı fark ettim. Bir karar aldım ve Yunanistan’da bir permakültür köyüne giderek toprakta çalışmaya başladım. Kaldığım köy tüm permekültür köyleri gibi çalışmam karşılığında bana kalacak yer ve yemek sağlıyordu. Daha sonra François arkadaşı Alex ile birlikte köye geldi. Alex bisiklet ile yolculuğa devam etti ama François benimle kaldı. Biz de sınıra kadar benim kamyonetimle geldik ve sınırdan sonra bisikletlerimizle Türkiye gezimize başladık” dedi.

Bir haftadır Türkiye’de olduklarını ve dönüş için plan yapmadıklarını belirten çift, farklı kültürleri tanımak ve farklı ekolojik projelerde yer almak istediklerini belirtti.

Ş. Ezgi Tuncel

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech