Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cansel Top

Geçmeyen geçmişe

Merhaba Sevgili Okur

Başlıktan dolayı sanki geçmeyen geçmişe sesleniyormuşum gibi bir algı oluşabilir kafanızda ama benim sesleneceğim sadece sizlersiniz.

Geçmeyen Geçmiş diye adlandırdığım şey ise sizin aklınızda ve kalbinizde kalmış bir türlü üzerinizden atamadığınız bir düşünce sadece.

Bu zamana kadar yaşadıklarımızdır bizi şu an ki biz yapan bunu zaten çoğunuz eminim ki biliyorsunuzdur fakat bazılarımız bundan pek memnun değil gibi gözüküyor. Bu tanımı yapmak İçin bir çok insan gözlemledim, özellikle son zamanlarda sürekli inceledim bir çok insanı tabi bu dışardan gözlemlediğim ve onların bana aktardıkları şeylerden ibaret bir gözlemleme ama biraz düşünmeyle de anlaşılır bir durum bu.

Aklımızda sürekli zarar gördüğümüz, üzüldüğümüz, acı çektiğimiz anlardan kesit kesit yayınlanan bir film çevrilip duruyor. Ya da eski sevgilimiz ile güzel anılarımız, birinin hayatımızda bir zamanlar oluşu ama artık olmayışı belki kendimizi çok zorlasak bile olamayacağı veya zamanında elimizden tutan biriyle şu an aynı dünyada bile yaşamayışımız, kaybettiklerimiz, elimizden gidenler, hatalarımız… Hepsi teker teker kafanızı yastığa koyduğunuzda aklınıza geliyorsa ya da dinlediğiniz bir şarkı size o acı anları hatırlatıyorsa evet sizde Geçmeyen Geçmişe takılı kalanlardansınız demektir.

Öylece silip atılamaz anılar ama onlara kapılıp kanmanız ve şu an ki size ders vermemesi ya da yol göstermemesi size zarardan başka ne verebilir ki. Yaşanması gereken her şeyi isteyerek ya da istemeyerek yaşadınız hadi diyelim zorla yaşatıldı bunlar size ama o aklınızdan bir türlü atamadığınız acılar size hayatın sunduğu bir öğretmen olabilecekken, aslında yanlış insanlara güvenmemeyi ya da hata yaptığın zaman ki kötü sonuçları gösterirken sana bugün onları yapmazsan daha iyi olursun da demiyor mu bir yerde?

Aslında memnun kalman gerek sana armağan edilen o tecrübeler ile daha güzel bir devam filmi çekip mutlu sonların senin aklın, kalbin hâla içinde olan umutların sayesinde olabileceğini kendine çok rahat gösterebilirsin. Yağmura çıkmadan eline bir şemsiye almayı, sana değer vermeyen birine bağlanmamayı, dün yanlış yaptığın bir sorunun cevabını artık bildiğin için aynısı sorulursa doğrusunu yapabileceğini öğrendin ne de olsa.

Hayatın kanunu, temeli sınavdan geçiyor  bırak iyi, kötü silinmesi için zorlama geçmişini o hep orada kalsın her dönüp baktığında acıda olsa bir gülümseme atabilirsin onlara ya da başardım dediğinde ben bu yollardan geçtim diyerek kendine kocaman bir helal olsun diyebilirsin.

Aslında burada Geçmeyen Geçmişe seslenen ben olmayacağım ben size seslendim sadece ona kendi içinize seslenen onunla barışan ve konuşan sizler olacaksınız, kim bilir belki ona bir mektup bile yazarsınız.

Sağlıcakla kalın sizin için dileyeceğim en güzel şeylerden biri yeteri kadar Sabır sadece…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech