Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprü büyük hayaliydi

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut,

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, 86 yaşında yaşama veda etti. Bayramiç damadı olan, ANAVATAN Partisinde Genel Başkanlık görevine kadar yükselen, Başbakanlık yapan Yıldırım Akbulut, 1982 darbesinden sonra siyasi hayatımızın en renkli isimlerinden birisiydi.

Başbakan Yardımcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer ile birlikte Anavatan Partisinde Genel Başkan yardımcılığı görevini de yapmış olan Yıldırım Akbulut, Rahmetli Hacı İbrahim Bodur ile de çok yakın ilişkisi olmuş, son yıllara kadar her sene seramik Bayramına gelen isimlerden birisiydi.

Yine bir başka Rahmetli dönemin Belediye Başkanı Orhan Uğur’un başlattığı Çanakkale Boğaz Köprüsü rüyasının gerçekleşmesini en fazla isteyen isimlerden birisiydi. Başkanlığı döneminde ilk ödenekleri bütçeden ayırıtmış, rüzgar testlerini yapılması için dönemin Ulaştırma Bakanlığına emirler vermişti. O dönem garantili geçişleri siyasiler akıl edememişti. Rahmetli Akbulut da bir seçim öncesi Çanakkale Boğaz köprüsü rüyasını seramik üstüne resmedilerek, Çanakkalelilerle böyle paylaşmıştı. Gündem Gazetesi olarak eski Başbakanımız Yıldırım Akbulut’a rahmet diliyoruz.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech