Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayvan Dostu Okul Projesi” ne start verdi

Kepez Atatürk İlkokulu, sokak

Kepez Atatürk İlkokulu, sokak hayvanları için hazırladığı projeyi 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları gününde başlattı. Sokak hayvanı sahiplenilmesinden veliler ve öğrencilerle birlikte barınakların yapılmasına kadar çok çeşitli etkinlikleri barındıran proje 30 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek.

Çocukların çevresine duyarlı, canlılara saygılı, yardımlaşmayı, işbirliğini içselleştirebilen bireyler olarak yetişmelerinde öncülük etmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan proje; küçük yaşlardaki çocuklara hayvan sevgisi, doğaya ve çevreye duyarlılık gibi pek çok davranış kazandırmayı hedefliyor.

Projenin ilk adımı “Köfte” adlı sokak kedisinin sahiplenilmesiyle atıldı. “Köfte”nin veteriner kaydı yapılarak her türlü aşı vb. sağlık konularının titizlikle takip edilmesine devam ediliyor

Öte yandan proje boyunca okul içinde ve dışında sokak hayvanları için barınak ve beslenme alanları oluşturulacak ve bunların yapımı okul-veli işbirliği içinde gerçekleştirilecek. Hayvanların beslenmesi öğrenciler tarafından yapılacak.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech