Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Adada küçük esnaf bitti”

A’dan Z’ye birçok ürünün

A’dan Z’ye birçok ürünün satıldığı ve sokağa çıkma günlerinde bile kampanyalarla, rekabet edilemeyecek ortam oluşturan zincir marketler, Gökçeada’da bir hayli çoğaldı. Ada esnafı gazetemize ulaşarak, “Gökçeada’da küçük esnaf bitti” siteminde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde 3 harfli olarak betimlenen zincir marketler ile ilgili bir haber kaleme almıştık. Hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, marketler ve yerel işletmeler sadece gıda ürünlerini satarken, zincir marketlerin kısıtlamaya özel kampanyalar düzenlediği gözlenmişti. Özellikle hafta içi ve hafta sonlarında düzenlenen kampanyalarla beyaz eşyadan, ayakkabıya, ütüden, fırına kadar birçok eşyanın satıldığı zincir marketler, rekabet edilemeyecek bir ortama zemin hazırladılar.

Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan ise gazetemize röportaj vererek, yaşanan durumun bir hayli adaletsiz olduğunu dile getirmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Gökçeada’da yıllardır esnaflık yapan vatandaşlar gazetemize ulaşarak, adada son yıllarda zincir market sayısının bir hayli hızlı arttığını ve küçük, yerel esnafın bittiğini söylediler.

Gökçeada’da zincir market sayısının 9’a çıktığı hatta 2 yeni mağazanın daha açılacağı öğrenildi. Gökçeadalı esnaf, “Biz bittik” siteminde bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech