Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yetkililere Sesleniyoruz!

1 yıldan fazla süredir

1 yıldan fazla süredir koronavirüs ile mücadele eden sağlık personelleri artık bitik duruma geldiler. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’ndeki yoğunluk iyice arttı. Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden güvenlik görevlisine kadar sağlık personellerinin psikolojisinin bozulduğu belirtildi. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İl Temsilcisi Seçkin Yörük, “Yatak sırası bekleyen solunum cihazına bağlı hastalarımız var” derken, Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, “Yoğun bakım buluruz ama sağlık personelini nereden bulacağız? Bizler hayatları olan sıradan insanlarız” dedi. Sağlık personelinden, ilgilisine, esnafından, vatandaşına Çanakkaleliler yetkililere seslendiler.

Çanakkale Türkiye’de, 100 bin kişide görülen vaka sayısında, en çok vaka görülen 4.il oldu. Çanakkale’de şehrin yükünü çeken iki hastanede çalışan sağlık personellerinin psikolojilerinin bozulduğu gazetemize ifade edildi. Sözü sağlık personellerine ve ilgililere bıraktık.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İl Temsilcisi Seçkin Yörük ve Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, hastanelerde neler olduğunu gazetemiz aracılığı ile Çanakkale ile paylaştılar.

“Covid sağlık personellerini yenmiş durumda!”

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İl Temsilcisi Seçkin Yörük, “ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde çalışan sağlık personellerinin covid ile son durumu nedir diye soranlar oluyor. Covid sağlık personellerini yenmiş durumda! Artık ciddi anlamda yıprandık.

“Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden güvenlik görevlisine…”

Doktorundan, hemşiresine, temizlik personelinden laboratuvar teknisyenine, sekterinden güvenlik görevlisine kadar yıldık, usandık. Her gün mesai sonunda evimize giderken, eşimize, çocuğumuza, annemize, babamıza acaba bir şeyler taşıdık mı sorusu beynimizin içinde bizleri yemiş durumdadır.

“Yatak sırası bekleyen solunum cihazına bağlı hastalarımız var”

Manevi olarak bitmiş durumda olmanın yanı sıra maddi olarak yaşadığımız kayıpları sayamaz olduk. Acil servisimiz hıncahınç hasta vatandaşlarımız ile dolup taşıyor. Acilde, yoğun bakım sırası bekleyen yatak sırası bekleyen sonulunum cihazına bağlı hastalarımız var. İş arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız bir bir pozitif çıkıyorlar. Psikolojik destek alan ve istifa eden çok arkadaşımız oldu. Bu tükenmişlik sendromu bizi derinden etkiledi ve artık ülke genelinde alınan önlemlerin yeterli olmadığını acil servise başvuranların yoğunluğundan anlamış bulunmaktayız. Bizler tükendik daha fazla diyecek bir şey yok!” açıklamasında bulundu.

“Genel hastalarımız için olan yoğun bakımından birisi eksilmiş oldu”

Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy ise gazetemize yapmış olduğu değerlendirmede, “Bizim normalde Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 2 yoğun bakımımız vardı. 3.yoğun bakım olarak da artık eski genel yoğun bakımı kullanıyoruz. Genel yoğun bakımda bizim tüm hastalarımız yatardı, biz orayı kapatıp yoğun bakım yaptık. Daha önceden gelen yoğun bakımda ameliyattan çıkan genel durumu bozuk olan hastalarımız yatıyordu. Genel hastalarımız için olan yoğun bakımından birisi eksilmiş oldu.

“Yoğun bakımı buluruz ama sağlık personelini nereden bulacağız?”

Bizim daha büyük bir sıkıntımız var. Yoğun bakım, mekan ve solunum cihazı sıkıntısından daha fazla olan personel sıkıntısıdır. Orada çalışacak hasta bakıcı ve hemşire sıkıntısı var. Benim bildiğim ÇOMÜ’de ekstra açılması planlanan 2 bölüm daha var ama personel yok.  Yoğun bakımı buluruz ama sağlık personelini nereden bulacağız?

“Bizler hayatları olan sıradan insanlarız”

Sağlık personellerinin ruhsal durumları çok kötü! Covid servislerinde çalışan hemşireler ve doktorlar bitmiş durumdalar. Yoğun bakımlarda hemşire başına 5 hasta düşüyor. Üç hemşirenin işini 2 hemşire yapıyor. Bakım bu anlamda çok sıkıntılı! Bu insanları artık eve gönderemeyecekler. Çalışanlar benim bir ailem var diye inliyor. 40 saatin üzerinde çalışıyorlar ve nöbetten çıktıklarında onları bekleyen bir ev bir aile var. Bizler hayatları olan sıradan insanlarız” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech