Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Pazar esnafı karara tepkili

Çanakkale’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Pazartesi Günü, Salı ve Cuma günleri sebze pazarı ile birlikte kurulan giyim pazarının Çarşamba günleri kurulmasına karar vermişti. Pazar esnafı karara tepki göstererek bugün kurulması beklenen giyim pazarını kurmadı ve imza kampanyası başlattı.

Çanakkale Pazarcı Esnafları Dernek Başkanı Harun Aydoğdu ile Dernek Yönetimi’nden Ahmet Güçlü ve Serkan Kayalar konu ile ilgili olarak Gazetemize açıklamada bulundu. Başkan Aydoğdu, giyim tezgâhlarının sebze tezgâhları ile bir ritim oluşturduğunu ifade ederek sebze pazarı kurulmazsa giyim satışı yapan esnafın iş yapamayacağını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “İnsanlar yiyecek alışverişi yapmak için geliyorlar pazara yiyecek alışverişlerini tamamladıktan sonra giyim bölümüne uğruyorlar. Giyim pazarı farklı günde kurulursa kimse gelmez. Biz Cuma günü kurulan pazarda tezgâh açmak istiyoruz. Salgın koşulları nedeniyle diğer ilçelerden gelen esnafın bir süre gelmemesi sağlanırsa ve pazar sadece Merkez İlçe esnafı ile kurulursa, pazar yerinde mesafe kuralı da uygulanabilir, giyim satışı yapan esnaf da mağdur olmaz.” dedi.

Yaşanan bu olay toplumu ilgilendiren kararlar alınırken Sivil Toplum Kuruluşlarından ve Meslek Örgütlerinden fikir almanın önemini bir kez daha vurguladı.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech