Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boş eve 161 TL fatura

Son 4 ayda doğalgaza

Son 4 ayda doğalgaza 4 kez zam geldi. Neredeyse her ay yüzde 1 oranında yapılan zamlarla, doğalgaz kullanımına toplamda son 4 ayda yüzde 4 zam uygulandı. Zamlar neticesinde, faturalar bir hayli kabarırken, Çanakkale’de boş bir şekilde oturulmayan eve 161 TL doğalgaz faturası geldiği gözlendi.

Son yıllarda elektrik, doğalgaz, internet ve su kullanım giderlerine ciddi şekilde zamlar uygulandı. Ev geçindirmek zor bir zanaat haline gelirken, doğalgaz kullanım giderlerinin faturaya yansıması can yakıcı boyutlara ulaştı. Geçtiğimiz ayın doğalgaz kullanım bedelleri faturalandı ve dairelere teslim edildi.

Esenler Mahallesi’nde sadece yazları ikamet edilen, merkezi ısıtmalı bir daireye 161 TL doğalgaz faturası geldi. Faturayı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, ikamet edilmeyen daireye gelen 161 TL fatura incelendi.

Faturada, cezalı ısınma bedeli 78,32 TL olarak, ortak kullanım bedeli ise 72,81 TL olarak kaleme alındı. 10 TL’lik sayaç okuma bedeli de, miktarların üzerine yansıdığında, boş eve gelen doğalgaz faturası 161 TL’yi buldu.

Öte yandan Çanakkale’de, merkezi ısıtma ile ısınan 3+1 bir eve gelen fatura bu ay 400 TL’yi buldu. Doğalgaz faturaları neredeyse ikamet edilen bir evin kira giderinin yarısına yaklaşmış oldu.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech