Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOBB Orman Ürünleri Sektör Meclisi toplandı

Türkiye Orman Ürünleri Meclisi;

Türkiye Orman Ürünleri Meclisi; T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Agar, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Piyasa Araştırma Şube Müdürü Reşat Benli’ nin katılımları ile Perşembe günü video konferans yolu ile toplandı. Toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Sektör Meclisi Üyesi Şakir Semizoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu katıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Sektör Meclisi Üyesi Şakir Semizoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun katıldığı toplantıya; sektör temsilcileri olarak Tarık Ciğer – Akdeniz Ağaç ve Orman Ürünleri Üreticileri Derneği (AKOD) , Necat Altınok – Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği ( TEPAL) , Akın Balcıoğlu- Tüm Ahşap Palet Sanayici İşadamları Derneği (TAPSİAD) , Sinan Kartal (TEPAL) , Adem Kaya (Yıldırım Ambalaj) , Göksel Korkmaz- Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TORİD) , Celalettin Akça- Ulusal Ahşap Birliği (UAB) , Mahir Arın-Ulusal Ahşap Birliği (UAB) , Zeki Şahin (TORİD) , Reşat Benli (OGM) , Mesut Albayrak (TAPSİAD ) da katılım sağladılar.

Toplantıda: ormanların sürdürülebilir olması için üretim aşamalarının önemi değerlendirildi ve ahşap palet ve ambalaj sektörünün rekabet yönünden ihracattaki önemi , kayıt sisteminin oluşturulmasının gerekliliği, Eximbank’ın taahhüt kapatmasında serbest bölgeye yapılan palet ve ambalaj ihracatında yaşanan zorluklar , İhracatı yasak olan ağaç türlerinin ithal yoluyla getirildiği takdirde ihracatı yasağının kaldırılması , hammadde tedarikinde fiyat istikrarı için masif ahşap ve yapısal ahşap sektörünün stratejik sektör olarak tescillenmesi gerekliliği konusunda talepler dile getirildi.

Kereste ihracatında potansiyel büyüklüğünden dolayı cari fazla verildiği tablolar ile sunuldu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech