Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-İş’ ten ciddi iddia: “Çanakkale’de aşı kalmadı!”

Bugün Eğitim-İş Çanakkale Şube

Bugün Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu “Okullarda Salgın Yayılıyor, Çanakkale’de ise aşı kalmadı!” başlıklı bir basın açıklaması yayınlayarak “Öğretmenlerimiz Risk Altında!” dedi.

Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan basın açıklaması şu şekilde; “Çanakkale’nin merkez ve ilçe okullarından her gün yeni vaka haberleri gelirken, her gün en az bir köy karantinaya alınırken öğretmenlerimiz aşı olmadan yüz yüze eğitim vermeye devam ediyor. Kent merkezlerinde görev yapan öğretmenlerimiz aşıya ulaşamadan birçok kademede okullarına dönerken aşılamanın başladığı köy okulları cephesinde de bugün yeni bir skandal yaşandı. İlk doz aşısını Çanakkale’de yaptıran bir köy okulu öğretmenimiz bugün ikinci doz aşı randevusuna bir saat kala aldığı bir telefonla aşının kalmadığını öğrendi. Ellerinde aşı kalmadığını, kendilerinden haber beklemesi gerektiğini söyleyen sağlık görevlisi ikinci doz aşının tarihine dair net bir bilgi vermedi.

Aşılamanın okullarına dönen birçok öğretmenimize ulaşamaması yanında aşılamanın başladığı köy okullarında da bu sürecin yarım kalması AKP’nin salgının yönetememe halinin bir sonucudur. Günlerdir ‘Türkiye’de aşılanan kişi sayısı 10 milyonu geçti’ şeklinde şovlar yapan AKP, bu şişirilmiş sayıya ulaşmak için birinci doz aşı olanların ikinci doz aşılarını öncesinden ayırmadan elindeki tüm aşıları kontrolsüzce kullanarak bu işi bir gösteri konusu haline getirmiştir. Bunun yanında ikinci doz aşının yapılma süresinin ne kadar uzaması halinde ilk doz aşının etkisinin azaldığına dair bilimsel veriler de halk ile açık şekilde paylaşılmamaktadır.

Bir ayda Çanakkale’de on katına çıkan vaka sayılarına karşı okullarda yaşanan yayılıma dair alınmayan her önlem bütün öğretmenlerimizi, çocuklarımızı ve onların ailelerini büyük bir riske atmaktadır. İnsanlarımız artık salgına değil; hükümetin plansız ve tamamen siyasileşmiş pandemi yönetimine kurban edilmektedir. Eğitim sürecinin içerisinde aktif olarak yer almayan Milli Eğitim yöneticileri, yandaş sendika başkanları en ön sırada aşılarını olurken her gün öğrencileriyle iç içe olan arkadaşlarımıza aşı kalmadı demek, ya da daha sizin sıranız gelmedi demek salgını emekçilere yönelik bir saldırıya dönüştürmektir.

Biz bu saldırıya karşı tüm öğretmen arkadaşlarımızı ses çıkarmaya; yüz yüze eğitim için önce aşı talebimizi daha güçlü seslendirmeye davet ediyoruz.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech