Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Türkiye kırmızı çizgiyi çekti

İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” sloganı ile ülke genelinde başlatılan, trafikte yaya önceliğinin oluşturulması kampanyası, Çanakkale’de de hayat buldu. Vali İlhami Aktaş’ın, Cumhuriyet Bulvarı’nda çizdiği kırmızı şerit, hem sürücüler hem de yayalar tarafından dikkat çekici oldu. Vali Aktaş, kırmızı çizgi üzerinde, yaya geçidinde duran araç sürücüleri ise tek tek bilgilendirdi ve artık trafikte daha hassas olunması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı süresince yürütülecek “Yayalar kırmızı çizgimiz” sloganıyla trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen etkinlik, Çanakkale’de de gerçekleşti.

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlik, Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda hayat buldu. Etkinliğe Vali İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ve emniyet personelleri katıldı.

Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan yaya geçidini, bizzat kendisi fırça ile kırmızıya boyadı. O anlarda, sürücüler ve yayalar gerçekleşen etkinliğe hassasiyet göstererek, konu hakkında bilgi aldılar. Vali Aktaş, yaya geçidinde duran araçların sürücüleri bizzat kendisi bilgilendirdi ve yaya geçitlerinde hassas olunması gerektiğini ifade etti.

Vali Aktaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Yayalar kırmızı çizgimiz diyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamasında ve gece vakitlerinde ise yaya geçitlerinde bulunan kırmızı çizgilerin sayısının arttırılacağı ve konunun dikkat çekmesi açısından, belli başlı geçitlerin boyanacağı ifade edildi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech