Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Saray iktidarı lebalep hukuksuzluk içerisinde”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, bugün, CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı yaparak 81 ilden temsilcilerin katıldığı AK Parti Kongresi’ni eleştirdi. “Dün üzülerek bir kez daha gördük ki, saray iktidarı lebalep hukuksuzluk içerisinde.” dedi.

Muharrem Erkek’in açıklamasının bir kısmı şu şekilde; Covıd-19 pandemisi sebebiyle insanlar büyük acılar yaşıyorlar, sevdiklerine sarılamıyorlar, sevdiklerini ebediyete uğurlayamıyorlar, cenazelerine katılamıyorlar. Yüzlerce sağlık çalışanını, binlerce vatandaşımızı kaybettik ve son dönemde vaka artışında Avrupa’da şampiyonuz. Bugün günlük vaka sayısı 10 bine ulaşan Almanya tam kapanmayı planlarken biz otobüsler lebaleb, kapalı spor salonları lebaleb, lebaleb kongreler, toplantılar yapıyoruz. Ama kim yapıyor, kim yapabiliyor? Saray iktidarı ve AK Parti. Çünkü saray iktidarı ve çevresi imtiyazlı sınıf. Bir iktidar düşünün anayasa tanımıyor, kanun tanımıyor, kural tanımıyor, ahlak da tanımıyor, vicdan da tanımıyor. Anayasamızın 10. maddesini herkese hatırlatmak istiyorum. Kanun önünde eşitlik maddesi. “Herkes kanun önünde eşittir” diyor. “Hiçbir aileye, kişiye, zümreye ya da sınıfa imtiyaz tanınamaz” diyor. Yine aynı madde “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” diyor. Yani düşünebiliyor musunuz kanun, kural tanımaz bir devlet yönetimi, bir iktidar. Ama diğer tarafta eczanede oturan üç tane sağlık çalışanına maskeleri takılı oturduğu, müşteri olmadığı halde ceza uygulanıyor. Sokakta işsiz bir genç maskesi burnunun altına düştüğü için ceza uygulanıyor. Vatandaş sokakta cezalandırılıyor, esnaf cezalandırılıyor ama lebaleb toplantılar, lebaleb kongreler tam gaz devam ediyor.

“Tam bir keyfilik hâkim”

Hep tartışıyoruz ya işte patronlu başkanlık mı, tek adam sistemi mi, parlamenter sistem mi? Aslında dünya bize gerçeği gösteriyor. Bakın, dedik ya bu iktidar lebaleb hukuksuzluk içerisinde diye. Hukuksuzluğu büyüten de zaten bu tek adam sistemi, çünkü tam bir keyfilik hâkim. Gece çıkan kararnameler. Gece kararnameleriyle her şey hallediliyor. Çünkü saray iktidarı karanlığı seviyor. Hani diyor ya dünkü kurultayında Genel Başkan Erdoğan, “yastıklarınızın altındaki dövizleri getirin”. Siz 2002’de iktidar olduğunuzda dolar 1.67 liraydı bugün 8 lira. Şimdi diyorlar ki “yastıklarınızın altındaki dövizleri getirin”. Ama değerli basın mensupları, size söylemiyor, bize söylemiyor, esnafa, çiftçiye, işçiye, emekliye, vatandaşa söylemiyor merak etmeyin. O gece kararnameleri çıkmadan önce dolar alan yandaşlarına söylüyor.

İşte Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denen o patronlu başkanlık sisteminden, bu keyfilikten, bu lebaleb hukuksuzluktan hep birlikte kurtaracağız. Biz yapacağız demokrasiye inanan milyonlarla birlikte, vatandaşlarımızla, tüm siyasi partilerle, dostlarımızla birlikte. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi, ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak ve demokratik bir hukuk devletini tesis etmek için üzerine düşeni mutlaka yapacaktır ve ilk seçimde biz yürekten inanıyoruz bu adaletsiz, lebaleb hukuksuzluk içerisinde olan saray iktidarını sandıkta ebediyete uğurlayacağız.”

Ş. Ezgi Tuncel

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech