Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler Kaygılı

Vaka sayılarında hızlı artışların

Vaka sayılarında hızlı artışların yaşandığı bu günlerde öğretmenlerin kaygı durumu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, öğretmenlerin kaygılı olduğunu ve pozitif vakalar konusunda şeffaf, net bilgiye ulaşamadıklarını belirtti. Öte yandan yüz yüze eğitim sürecinin belirsizlikler içerisinde ilerlediğini söyledi.

Merkezde hiçbir öğretmene aşı uygulanmadığını belirten Yasin Hacımusalar; “Köy okulları yüz yüze eğitime daha erken başladığı için Merkez İlçeye bağlı Kumkale, Tevfikiye, Akçapınar gibi köy okullarındaki öğretmenlere aşı yapıldı ancak merkezdeki öğretmenler aşılanmadı. Şu anda ben de dâhil hepimiz endişeliyiz. Yüz yüze sınavlar 2 hafta boyunca sürdü. Bulaş oranı basından da takip ettiğimize göre liselerde arttı. Eskiden çocuklarda bulaş riskinin düşük olduğu düşünülürken şu anda koronavirüsün de değişiklik göstermeyle her kesim risk altında.

“Öğretmenler günlük yüzden fazla kişiyle temas etmek durumunda kaldı”

Öğretmenler sınav döneminde bir günde 2 veya 3 sınavda görev aldı. Her sınavda 15-20 öğrenci bazı salonlarda da 40-50 öğrenci vardı. Öğretmenler günlük yüzden fazla kişiyle temas etmek durumunda kaldı. Öğretmenlerden ailelerine, sınav salonundaki öğrencilerden ailelerine bulaşması gibi ciddi bir sirkülasyon başladı.

“Pozitif vakalar konusunda şeffaf ve net bilgi yok”

İldeki pozitif vakalar konusunda şeffaf ve net bilgi yok. Öğretmenler iş yerlerindeki arkadaşlarının pozitif olduğunu rastlantı sonucu öğreniyor. Okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şu okulda pozitif vakalar var, şunlar temaslı gibi sağlıklı bilgi vermiyor. Bu bilgi verilmediği için de öğretmenler kulaktan dolma bilgilerle öğreniyorlar durumu. Bazen doğruluğundan şüphe duyuyoruz. Doğruluğundan emin olduğumuzda da kendimizi karantinaya mı almalıyız, devam mı etmeliyiz, temaslı mıydık gibi kaygıları çok yoğun bir şekilde yaşıyoruz.

Öğretmenler Koronavürüs nedeniyle yorgun ve bitkin düştü. Zaten uzaktan eğitim çok yoruyordu. Yüz yüze eğitimle birlikte kaygılar da üzerine bindi. Bu hafta pozitif olduğu için sınava alınmayan öğrencilerin telafi sınavları var. İki hafta geçti ama bu öğrencilerin tedavileri tamamlandı mı tamamlanmadı mı bilmiyoruz. Bu öğrencilerle de öğretmenler yüz yüze temas halinde.

“24 saat içerisinde aynı olayla ilgili iki farklı yazı geldi”

Bize Salı günü gelen yazıda 2 Nisan’a kadar sınavları tamamlamamız söylendi. Çarşamba günü ise 8. sınıflar hariç sınavların 3 Mayıs’a ertelendiği ile ilgili bir yazı aldık. Yani 24 saat içerisinde aynı olayla ilgili iki farklı yazı geldi. Öğretmenler sınav için hazırlık yaparken bir anda sınavın ertelendiği haberini aldı.” dedi.

“Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz”

Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirten Hacımusalar, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda hareket edilmesinin doğru olacağını söyledi. Eğitimin ise tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra aşılanma gerçekleştirilerek, kesintisiz ve planlı ilerlemesinin verimli olacağını ifade etti.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech