Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Covid ile Dans!

Çanakkale Turuncudan, kırmızıya döndü. Hem de ne kırmızı. Kıpkırmızı oldu. Vurdumduymaz insanlar yüzünden, Salgın kurallarına harfiyen uyup, tedbiri elden bırakmayanlara yazık oluyor. Esnafa, üreticiye, tüccara haksızlık oluyor. Geçen hafta sonu, Sağlık bakanlığınca açıklanan covid haritasında % 200 ün üstünde bir artış görülüyor. Türkiye genelinde artış hızla yükseliyor. Sonunda katı uygulamalar geleciği aşikâr. Öncelikle Çanakkale’de Covidin yaygınlaşma sebebini araştıralım. Naçizane tespitimiz, Cumartesi günleri meydana gelen kalabalık. İlaveten,Cuma pazarındaki yoğunluk..Öyle görünüyor ki, İl Hıfzıssıhha kurulu, Cumartesi günleri de kısıtlamaya gidecek. Bize göre uygundur. Kafe, Lokanta ve Kıraathanelerin, hafta içinde çalışmaya devam etmesi gerekmektedir. Yalnızca, Cumartesi, Pazar günleri kapanması yeterlidir. Kurallara uymayalar yüzünden, zaten perişan olan esnafa, hafta içinde bir yasak gelmemelidir. Hafta sonu yapılacak kısıtlama ve akşam dışarı çıkma yasağı, virüsün inişe geçmesi için yeterli olacaktır. Cumartesi günleri Kahvaltı çılgınlığı, Esnafın da müdahale etmemesi nedeniyle, bu günlere geldik. Gerçekten. Çılgınlık az bile olur. Delilik de diyebiliriz. Çoluk, çocuk iç içe, maske, mesafe hak getire. Sanki kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorlar. Bu milletten, covid ile mücadelede umudunuz var mı? Diye soracak olursanız. Yok deriz. Çünkü Salgını o kadar hafife alıyorlar ki, sanki nezle gibi bir şey zannediyorlar. Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Büyük, küçük, yaşlı genç, doktor, hekim, dinlemiyor. Oysaki korunmak çok basit. Maske, mesafe, temizlik. Covid ile dans etmek, intihar demektir.

                        Gülmece

İki sofu, ramazanda bedava yiyip içeriz diye bir Bektaşi köyüne misafir olurlar. Hoşbeşten sonra, içlerinden biri ayakyoluna gider. Bektaşi, bu softaları kontrol etmek için odada kalana sorar:

– “Senin arkadaşın nasıl bir adam? Bilgisi var mı, yok mu?”

O da kendini üstün göstermek için-“Bırak şunu, eşeğin tekidir.”

Cevabını verir. Biraz sonra öteki softaya da aynı soruyu sorar:

-“Senin arkadaşın nasıl bir adam? Bilgisi var mı, yok mu?”

Bu softa da öteki gibi-“Bırak şunu, öküzden farkı yoktur.”

Cevabını verir. Akşam olunca iftar sofrası kurulur. Fakat tepsinin üzerinde arpa ile samandan başka bir şey göremeyen softalar hayretle sorarlar:-“Bunlar ne erenler?”Bektaşi gülerek cevap verir:

-“Biriniz eşek, ötekiniz öküz. Sizin için bunlardan daha iyi azık olur mu?”Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech