Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz”

İYİ Parti Çanakkale İl

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı basın açıklamasında bulunarak; “İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz” dedi.

İYİ Parti’nin açıklaması şu şekilde; ‘’Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ‘’ ya da bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi,  kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen Uluslararası insan hakları sözleşmesi. Tüm Dünya Kadınlarının yaşadıklarından ve ihtiyaçtan yola çıkarak üzerinde titizlikle çalışılarak hazırlanan Sözleşmenin dört temel ilkesi diyor ki; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir. Yani burada devlete görev veriyor bunu önlemek senin görevin diyerek rengi, dili, dini, kılık kıyafeti, dünya görüşü ne olursa olsun tüm kadınların şiddet görmemesi için var. Aynı zamanda yaşlılar ve engelliler kız çocukları içinde geçerli.

Mesele toplumu baskı altına almak, hukuk tanımamak, ekonomik sorunları, işsizliği, faiz lobisi ve yandaşların  vergilerinin iptali, silinen borçları, fakirin değil zenginin yanında olan bir devlet anlayışı, kapatılan fabrikalar satılan topraklar ve İstanbul Sözleşmesi ile gündemi değiştirerek asıl sorunların üzerine  örtü germek…Geleceğe borçla başlayan bebekler işsiz gençler… Hayal kırıklığı yaşayan umutsuz halk ve intiharlar…

Bugün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde İstanbul Sözleşmesi, bizim kırmızı çizgimizdir. Cesaretle, azimle, emek ve birliktelikle önce insan diyerek hep beraber mücadele edeceğiz hepimiz, tüm halk  ve her birey için… Bu ülkenin onurlu ve mutlu yarınlarının yükseleceği eller, bizim ellerimiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech