Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli ve Milli Gurur

Türk Deniz Kuvvetleri’nin yerli

Türk Deniz Kuvvetleri’nin yerli üretim gemi sağlanması amaçlanmış ve bu gemiler inşa edilerek, donanmaya kazandırılmıştı. Yerli ve milli imkanlarla üretilen, farklı tiplerdeki ve sınıflardaki savaş gemilerimiz, dün Çanakkale Boğazı’na giriş yaptılar ve boğaza demir attılar. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutlamaya saatler kala, inşa ettiğimiz, kendi imkanlarımızla ürettiğimiz gemilerimiz gurur verdi.

Geçtiğimiz gün, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla, donanmaya ait gemilerimiz Çanakkale Boğazı’na geldiler. Kortej halinde Ege’den Çanakkale Boğazı’na giren gemilerimiz boğazda Çanakkalelileri selamladılar. Gemilerimiz arasında ise donanmanın göz bebeği olan ve yerli-milli imkanlarla üretilen savaş gemilerimiz ise dikkat çekti.

Bu gemilerimizden birisi olan TCG Heybeliada, Türk Donanması’na ait Ada sınıfı, denizaltısavar bir korvettir. Türk Deniz Kuvvetleri’ne yerli üretim gemi sağlanmasını amaçlayan MİLGEM dahilinde inşa edilen TCG Heybeliada, ilk Türk savaş gemisi olma özelliğini taşıyor. 99 metre uzunluğa ve 14 metre genişliğe sahip olan TCG Heybeliada, 27 Eylül 2008 yılında suya indirildi.

Yine yerli savaş gemilerimizden olan P1200 TCG Tuzla’da, Çanakkale Boğazı’nda arz-ı endam etti. TCG Tuzla ise yeni tip karakol botu olma özelliğini taşırken, TCG Heybeliada gibi milli imkanlarla üretildi. Tuzla sınıfı ya da yeni tip karakol botu, Türk Deniz Kuvvetleri operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla DEARSAN Tersaneler tarafından dizayn edildi. Gemi karakol, gözetleme, keşif, denizaltı savunma harbi gibi görevler için aktif kullanılıyor. Yeni tip karakol botlarının savaş sistemi ise HAVELSAN tarafından tasarlandı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech