Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sevindik”

Esnaflar başta olmak üzere,

Esnaflar başta olmak üzere, herkesin gözü kulağı, geçtiğimiz gün bakanlar kurulundan çıkacak olan kararlardaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gidişatın aynen devam edeceğini belirtmesi üzerine Çanakkale’de başta esnaf olmak üzere herkes rahat bir nefes aldı. Çok yüksek riskli il konumunda olmamıza rağmen, işletmeler kapanmadı ve denetimler sürdürülerek, faaliyetler 2 haftadır olduğu gibi aynen devam edecek. Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan ile röportaj yaptık. Başkan Özcan, konuyu “Sevindik” diyerek değerlendirdi.

Esnafların gözü kulağı, alınacak olan yeni kararlardaydı. Korkulan olmadı, Çanakkale kırmızı bölgeye yükselmiş olmasına rağmen, dükkanların kapanması için bir karar çıkmadı. Konuyu Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan ile konuştuk. Başkan Özcan, yapmış olduğu değerlendirmede hepimize sorumluluklar düşüyor dedi.

“Bakanlar Kurulu toplantısını bekliyorduk”

Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, gazetemize yapmış olduğu değerlendirmede, “Özellikle Bakanlar Kurulu toplantısını bekliyorduk. Bu sabah da İl Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı.

“10 günde bir açılıp-kapanmak sıkıntılı olur”

Bize hep toplantılarda, 10-15 günde normalleşme çalışmalarında acil karar verilmeyeceği, 30 gün gibi sürelerde kararların verileceği belirtilmişti. İnsanlar iş yerlerini açtılar, mal aldılar. 10 günde bir açılıp-kapanmak çok sıkıntılı olur diye ifade edilmişti. Özellikle iş yerlerinde kuralların harfiyen uygulanması için çalışmalar başlatıldı.

“Esnaf iş yerleri kapanmasın diye elinden geleni yapıyor”

Esnaf yüzde 95, iş yerleri bir daha kapanmasın diye alınması gereken önlemler konusunda elinden geleni yapıyor. Fakat Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Bursa kırmızı bölge olunca, haliyle biz ortada kaldık. Nasıl olacak diye düşünürken, dün akşamki açıklamadan çok memnun kaldık.

“Keşke, mavi kapsama girebilseydik”

En az ay sonuna kadar, tekrardan vaka sayılarına göre takipler yapılacak dendi. Bu sabah İl Pandemi Kurulu toplantısında, gevşeme olmadan, tüm kurum kuruluşlar denetimleri sürdüreceğiz dendi. Tekrar olumsuzluk yaşarsak, okullarımız kapanacak, iş yerlerimiz kapanacak ve hepimize kısıtlamalar gelecek. Çalışmalar devam ediyor. Seviniyoruz. Keşke, mavi kapsamına girseydik. İş yerlerinin açılış kapanış saatleri esneyebilirdi ama kolay değil.

“Uyarılar ve denetimler 10 gün devam edecek”

İtalya şu an itibariyle bir 10 gün kapandı. Esnaf ve halk tüm kesimler mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Artık bundan sonra kademeli kademeli normalleşmemiz lazım. Uyarılar ve denetimler gece-gündüz devam edecek.

“Bu sorun hepimizin sorunu”

Bu sorun hepimizin sorunu. Kesinlikle bu esnaf ve sanatkarın tek başına yapabileceği bir şey değil. İşletmelerin tek başına yapabileceği bir şey değil. Devletin almış olduğu tüm kararlara harfiyen uymamız gerekmektedir. Geriye gidersek, psikolojik ve ekonomik olarak bu işten kötü etkileniriz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech