Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin dinamiklerinden iş birliği

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla imzalandı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ile Vali İlhami Aktaş, iş birliği protokolüne imzayı attılar.

Valiliğin haberine göre; Çanakkale Valiliği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokole; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Süha Özden, AFAD Müdürü İbrahim Tarı ve ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu katıldı.

Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği” protokolü Vali İlhami Aktaş ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafından hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı.

“2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin Çanakkale Valiliği ile AFAD arasındaki iş birliğini belirleyen protokol kapsamında;

Çanakkale Valiliği tarafından kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetler koordine etmek, afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemek, Eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriğini hazırlamak ve dijital ortamda Üniversite ile paylaşmak ve Afet risk azaltma konusunda farkındalık oluşturma amaçlı toplantılar düzenlemek,

ÇOMÜ tarafından bağlı birimler aracılığıyla Valiliğin afet farkındalığı kapsamında kamuoyuna yönelik yürüttüğü faaliyetlerin yaygınlaştırılması konusunda destek sağlamak, Valilik tarafından hazırlanan basılı/dijital, görsel, işitsel materyallerin hizmet binalarında görünür bir şekilde bulunmasını sağlamak, Valilik tarafından verilecek afet farkındalık eğitimi sonrasında afet risklerini azaltabilmek için tehlikelerin tespitinde ve risklerin azaltılmasında rol üstlenerek; akademisyenlerin tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla çalışmalara katılmasını sağlamak ve AFAD Gönüllüsü kazanımına yönelik öğrencilerin ve akademisyenlerin bilgilendirilmesini sağlamak olarak belirlenmiştir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech