Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yakarıyoruz”

Çanakkale Yeme-İçme Hizmet Sektörü

Çanakkale Yeme-İçme Hizmet Sektörü Temsilcileri tarafından, bir bildiri yayınlandı ve bildiride, “Yakarıyoruz” denildi. Temsilciler, pandemi sürecinde ayakta kalabilmek ve işlerini sürdürebilmek için taleplerini sıraladılar ve çalışanlarımız, ailelerimiz ve sektörümüz adına yakarıyoruz dediler.

Çanakkale Yeme-İçme Hizmet Sektörü Temsilcileri tarafından, sosyal medyada yapılan bir paylaşım oldukça dikkat çekti. Yapılan paylaşımda, “2019 yılının sonlarında Çin’de ortaya çıkan Covid-19, Mart 2020 de ülkemize ulaştı. Salgın sebebiyle tüm dünyada yaşamını yitirenlerin sayısı 2.5 milyonu aştı.

Dünya kederli ve kaygılı bir halde bu salgının bitmesini bekliyor. Ülkemizde Covid-19 tedbirleri kapsamında en çok etkilenen iş kollarının başında yiyecek-içecek sektörü gelmekte ve sorun her geçen gün derinleşmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, yeniden normalleşme kapsamında iş yerlerimizin kısıtlı koşullarda da olsa açılmasına karar verildi. Devletimizin aldığı güvenlik tedbirlerine ve kurallara uyacağımıza söz verirken; Çalışanlarımıza aşı önceliği verilmesi, SGK, vergi borçlarımızın yeniden yapılandırılarak en az 1 yıl ertelenmesi, kısa çalışma ödeneğinin salgın sonuna kadar uzatılması, kredi borçlarının düşük faizle 1 yıl sonrasına ertelenerek, uzun vade imkanı sunulması ve Banka Kredisine KOSGEB faiz desteği verilmesi, kamu kiracılarının kiralarının yüzde 50 indirilmesi ve diğer işletmelere kira desteği verilmesi, belediyelerin salgın süresince işgaliye beledi almaması, doğalgaz, elektrik ve su borcundan kaynaklı kesintilerin 3 ay boyunca ertelenmesi, hizmet sektörü altında faaliyet gösteren halı sahaların, kapalı spor salonları gibi açılması konusunda çalışanlarımız, ailelerim ve sektörümüz adında; yakarıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech