Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Assos’ta farklı bir köy

Assos’ta yeni bir köy

Assos’ta yeni bir köy kuruluyor. Türkiye’nin batı noktasında, cennet köşesi olan Assos’ta, “Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yaşam köyü” sloganı ile Nefes Köyü kurulacak. 

Türkiye’nin cennet köşelerinden birisi olan Assos’ta, yeni bir köy kuruluyor. Nefes Assos Köyü sosyal medya hesabından duyuruları ve bilgilendirmeleri yapılan köyün, “Türkiye’nin ilk sürdürülebilir köyü” olduğu vurgulandı. Köy sakini olabilmek için ise sosyal medya üzerinden bir formun doldurulduğu ve üyelik işlemlerinin yapılabildiği görüldü.

Köyün sosyal medya hesabından edinilen bilgilere göre, köyün arazisinin 62 bin metrekare olduğu görülürken, paylaşımlarda ise “Lüksü yeniden tanımladık. Erişimi zor, elde edilmesi güç olan lüksü” ifadeleri yer aldı. Sürdürülebilir tarım, geri dönüşüm, yenilebilir enerji konularının sıkça vurgulandığı tanıtımlarda ise lansmanın 14 Mart günü saat 14.00’te yapılacağı öğrenildi.

Sosyal medyada köyün kendi sayfasında, köy ile ilgili “Metropol lüksü, bize “şeylerin” lüksünü dayatırken, tarih boyu birileri de lüksü kadim olanda aramaya devam etmişti. Metropolde bağlamından kopan insan, yönünü kaybetmiş ve lüksü satın aldığı şeylerde arar ve sahip oldukça, tükettikçe, açlığı artar, tatmin olamaz olmuştu.

Bize göre de lüks huzuru bulduğun yerdir. Huzur metropolde kaybedilendir. Ancak huzur tek başınalık da değildir. İnziva, meditasyon, ibadet, iç yolculuklar yararlıdır. Biliyoruz ki süresi uzatılırsa o da zararlıdır. Kararında, dengede ve anda olmak. Dost ruhlarla, yükseltenlerle, paylaştıkça…

Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız Nefes Ailesi’ne katılın. Mesele “Köy’de yaşamak değil bu yolculuğu paylaşmak. Hem kim bilir? Belki bu Nefes’in devamı gelir” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech