Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Programlı denetimler devam ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Haftalık Tematik Denetimler” kapsamında Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program doğrultusunda kent genelinde denetimler düzenliyor.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Salgınla mücadelede, planlı bir şekilde tüm alanlarda alınan tedbirlerin uygulandığının kontrol edilebilmesi ve sürekliliğinin sağlanabilir olması amacı ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 6 Mart 2021 Cumartesi günü başlayan denetimler devam ediyor.

6 Mart 2021 Cumartesi günü başlayan denetimler kapsamın da ekipler ilk gün; restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerlerinin yanı sıra kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerleri denetledi.

Hafta sonu devam eden denetimler doğrultusunda ekipler 7 Mart 2021 Pazar günü; otel ve konaklama tesislerinde denetim gerçekleştirdi.

8 Mart  2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen denetimler doğrultusunda şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu taşıma araçları ile havalimanı, otogar ve gar gibi yerlerde tedbirler kontrol edildi.

9 Mart 2021 Salı günü ise berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar ve masaj salonlarında salgın hastalık riskine karşı alınan tedbirler Zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

10 Mart Çarşamba günü denetimleri sürdüren ekipler; internet kafeler, düğün ve nikah salonları, tematik parklar, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri gibi işletmelerde  pandemi tedbirleri doğrultusunda yapılan düzenlemelere ilişkin denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen planlama doğrultusunda hafta boyunca devam edecek olan denetimler kapsamında ise Zabıta ekipleri, 11 Mart Perşembe günü cadde, sokak ve meydanlar gibi yerlerde yapılacak olan maske denetimlerinin yanı sıra ibadethanelerde de denetleme düzenleyecek.

Ekipler 12 Mart 2021 Cuma günü düzenleyeceği denetimler kapsamında ise AVM’ler, marketler, bakkalar, manavlar, kasaplar ve kuru yemişçiler gibi işletmelerde salgın hastalık riskine karşı işletmeler tarafından alınan tedbirleri denetleyecek.

Haftalık yapılan denetim planlaması kapsamında ayrıca Zabıta ekipleri semt veya sosyete pazarı gibi alanlarda pazarların kurulu olduğu günlerde denetim düzenleyecek.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech