Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Mücadeleyi her gün sürdürmeye kararlıyız”

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, basın açıklamasında bulundu. Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Ülkemizde kadın cinayetlerinin önlenememesini, tam tersi artarak devam etmesini endişeyle izliyoruz. Hak savunucusu olarak bizler; uzun mücadeleler sonucunda elde edinilmiş Kadın Hakları kazanımlarından vazgeçilmesine yönelik her türlü girişime karşı, kadının insan hakları mücadelemizi dünden daha büyük bir inanç ve dayanışmayla sadece 8 Martlarda değil her gün sürdürmeye kararlıyız” ifadeleri dikkat çekti.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Çanakkale Barosu’nda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da katıldığı açıklamayı, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ezgi Deniz Çalışal yaptı.

“Kadın mücadelesi aynı zamanda eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin mücadelesidir”

Basın açıklamasında, “8 Mart; ailede, toplumda, siyaset, sosyal ve ekonomik alanlarda eşitliğin sağlanması, emeğin sömürüsünün ve ayrımcılığın sonlandırılması, kadının insan haklarının ihlal edilmesinin önlenmesi için; eğitim, kültür, ekonomik ve hukuk alanlarında gerekli çalışmaların yapılması taleplerini yükselttikleri mücadele ve dayanışma günüdür. Bu nedenle kadın mücadelesi aynı zamanda eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin mücadelesidir.

“Cinsiyet ayrımcılığına ve eşitsizliğine neden olacak politikaların sonlandırılması gerekmektedir”

Ülkemizde kadın cinayetlerinin önlenememesini, tam tersi artarak devam etmesini endişeyle izliyoruz. Kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismar artışlarının nedeni yasaların ve cezaların yetersizliği değildir. Kadını eşit ve özgür bir birey olarak görmeyen zihniyetin beslendiği, güç aldığı bir sosyal ve siyasal ortamın sorgulanması yapılmadan, ortadan kaldırılmadan kadının insan haklarının ihlallerinin önlenmesi mümkün değildir. Bu nedenle ülkemizde, aile içinden başlayarak kamusal alana yayılan cinsiyet ayrımcılığına ve eşitsizliğine neden olacak politikaların sonlandırılması gerekmektedir.

“Biliyoruz ki sizlerde aynı konuların dillendirilmesinden hoşnut değilsiniz”

Biliyoruz ki her sene yaptığımız bu açıklamalarda aynı konuları dillendiriyoruz ve biliyoruz ki sizler de aynı konuların dillendirilmesinden hoşnut değilsiniz. Ancak ne yazık ki 2021 8 martında da diğer 8 martlarda olduğu gibi, ekonomik özgürlüğü olmadığı için şiddete katlanmak durumunda kalan ,sokakta gece vakti yürürken tedirginlik duyan ,giydiği kıyafetle ,gülüşüyle duruşuyla dikkatli olması beklenen ,çalışma hayatında aynı kriterlere sahipken sırf kadın olduğu için terfi edemeyen ve en önemlisi görüntüleri olsun olmasın fiziksel şiddete maruz kalarak dayak yiyen ,öldürülen kadınlarımız oldukça biz bıkmadan ,usanmadan ,din, dil ,ırk ,cinsiyet ayrımı olmaksızın tüm bireylerin eşit haklara sahip olduğunu ,kadına ,insana ,hayvana ,doğaya tüm canlıların varlığına saygılı olduğumuz günlere ulaşana kadar devam edeceğiz.

“İstanbul Sözleşmesi’nin eksiksiz olarak uygulanması sağlanmalıdır”

Bu bağlamda tekrar söylüyoruz ki Kadınların yaşam haklarının güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya yönelik tartışmalardan artık vazgeçilmeli onun yerine, İstanbul Sözleşmesi’nin eksiksiz olarak uygulanması sağlanmalıdır.

Hak savunucusu olarak bizler; uzun mücadeleler sonucunda elde edinilmiş Kadın Hakları kazanımlarından vazgeçilmesine yönelik her türlü girişime karşı, kadının insan hakları mücadelemizi dünden daha büyük bir inanç ve dayanışmayla sadece 8 Martlarda değil her gün sürdürmeye kararlıyız” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech