Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada’da neler oluyor?

Gökçeada’da 9 köyün, Gökçeada

Gökçeada’da 9 köyün, Gökçeada Belediyesi mücavir alanı sınırları dışına çıkartılması için çalışmalar yapıldığı iddia edildi. 9 köyün Gökçeada Belediyesi mücavir alanı sınırları dışına çıkarılması demek ise köylerin İmar ve Fen İşleri konularının belediyeden ayrılması demek oluyor.  Edinilen bilgiye göre Gökçeada İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nde, yasa gereği İmar Müdürlüğü kurulamadığı öğrenildi. 9 köyden, mücavir alanı dışına çıkılması için imza toplandığı öne sürülürken, konuyla ilgili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’den görüş aldık. Başkanlar, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundular.

Gökçeada’da, 9 köyün Gökçeada Belediyesi mücavir alanı sınırları dışına çıkartılması için imza toplandığı iddia edildi. Bölgede iddialara neden olan konu ise şaşkınlık yarattı. 9 köyün Gökçeada Belediyesi mücavir alanı sınırları dışına çıkarılması demek, köylerin fen işleri ve imar konularında belediyeden bağımsız olmaları anlamına geliyor. Konuyla ilgili ortaya atılan iddialar kafalarda soru işaretlerine neden olurken, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’den görüş aldık.

“Bu konu 2004-2006 yılları arasında yine gündeme gelmişti”

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, konuyla ilgili gazetemize görüşlerini paylaştı. Ortaya atılan iddialar ile ilgili Belediye Başkanı Çetin, “Konuyu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizim 9 tane köyümüzün mücavir alanın dışına çıkartılması ile ilgili, köy muhtarlarından imza alınıyor. İmar ve Fen İşleri konusunda, özellikle imar konusunda (Plan ve inşaat ruhsatı) kontrolün Gökçeada Belediyesi’nden çıkartılması demektir.

“Bakanlık o dönemde onay veriyor”

Bu konu daha önce 2004-2006 yılları arasında, yine aynı şekilde gündeme gelmişti. Bölgede köylerden imza toplanmış ve köyler belediye mücavir alanının dışına çıkartılmaya çalışılmıştı. Bakanlık o dönemde onay veriyor ve bizim bütün imar işleri Çanakkale Belediyesi’ne geçiyor. Daha sonrasında, Çanakkale, biz Gökçeada’nın ulaşım ve personel problemini çözemeyiz deyince, 9 tane köy tekrar Gökçeada Belediyesi mücavir alanı sınırları içerisine alınıyor.

“İmar Müdürlüğü yasa gereği kurulamıyor”

İlçe Özel İdaresi 1151 sayılı adalar kanununa göre özerk fakat burada İmar Müdürlüğü yasa gereği kurulamıyor.

Ayrıca, İmar uygulamaları ile alakalı 5442 sayılı İl İdaresi kanununun değişmesi lazım. Çünkü biz B sınıfı özel idareyiz. B sınıfı özel idarelerde fen işleri ve imar müdürlüğü diye bir kadro yok. Şimdi özel bir kanun mu çıkacak?” açıklamasında bulundu.

“Adalar özel statüdeki bölgelerdir”

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, konuyla ilgili gazetemize, “Gökçeada bizim branşımız dışındadır. İl Genel Meclisi’nden geçecek bir konu değildir. Adalar bize bağlı değildir. Adalar özel statüdeki bölgelerdir” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech