Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dayanışma olsun cesaret olsun”

8 Mart Dünya Emekçi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunuldu ve basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Kutlu olsun 8 Mart! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, cesaret olsun…” ifadeleri yer aldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fahriye Dede ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meydana yerlerini aldılar. CHP ve İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları tarafından çelenk sunumu yapıldı ve ardından basın açıklamasına geçildi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bizim baharımız, 8 Martlarda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar.

Peki, bugün ülkemizde kadın erkek eşitliği açısından neredeyiz?

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130. sıradayız. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz, kadınların yükünü daha da arttırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği, bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı.

Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız. Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Halkın iktidarını da bizler kuracağız.

Kutlu olsun 8 Mart! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, cesaret olsun…” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech