Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmene okul var, aşı yok”

Eğitim İş Çanakkale Şube

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu “Öğretmene okul var, aşı yok; yandaş sendikacıya ise okul yokken aşı var!” başlıklı bir basın açıklaması yayınlayarak; “Yüz yüze eğitime başlayan yüzlerce öğretmenimiz aşı hakkını elde edemeden okullarında göreve başlarken geçtiğimiz hafta yakından tanıdığımız bir isim olan Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can’ın aşı olurken verdiği pozları yerel basından hayretler içerisinde izledik.” dedi.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi’nin basın açıklaması şu şekilde; “AKP hükümeti tarafından 1 Mart Pazartesi akşamı açıklanan ‘normalleşme’ programı sonucu kentimizde de ilkokulların, 8. ve 12. sınıfların, tüm özel eğitim ve anasınıflarının tamamının ve köy okullarının açılması kararı alınmıştır. Akşam geç saatlerde ayrıntıları ve uygulama biçimleri netleşen bu karar sonucu 12 saat içerisinde okullar açılmak zorunda kalmış ve bu acele karar öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tekrar hastalık tehlikesiyle baş başa bırakmıştır. Güvenilirliği tartışmalı bir harita üzerinden planlanan bu program sonucu daha ilk günlerden ‘mavi bölge’ olarak geçen illerimizden dahi karantina altına alınan köyler ve kapanan okul haberleri gelmeye başlamıştır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yüz yüze eğitimin kapsamının öğretmenlere yapılan aşılamalarla birlikte genişleyeceği yönünde yapılan açıklamalar ise maalesef havada kalmıştır. Köy okullarında yüz yüze eğitimin daha erken başlaması sonucu köy okullarında çalışan öğretmen arkadaşlarımızın ilk doz aşı olma süreçleri başlatılırken kent merkezlerine yüz yüze eğitime başlayan yüzlerce öğretmenimiz halen aşı programında ‘öncelikli olmayan’ kesim olarak görülmektedir. Çanakkale gibi riskli olarak tanımlanan illerde ve yüksek riskli diğer illerimizde bile yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz aşıya ulaşmaya halen çok uzaktır. Kaldı ki haftalardır yüz yüze eğitim yapan köy okullarında dahi süreç tamamlanamamış, bu okullarda çalışan ücretli öğretmenler ise aşı programının tamamen dışında kalmıştır.

“Bizim sendikal mücadeleden anladığımız bu değildir”

Yüz yüze eğitime başlayan yüzlerce öğretmenimiz aşı hakkını elde edemeden okullarında göreve başlarken geçtiğimiz hafta yakından tanıdığımız bir isim olan Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can’ın aşı olurken verdiği pozları yerel basından hayretler içerisinde izledik. Uzun süredir ücretsiz izin kullanan, aktif olarak öğretmenlik yapmayan ve hayatını Eğitim Bir Sen Başkanlığı ile idame ettiren bu arkadaşımızın yüzlerce öğretmen aşıya ulaşamaz durumda okullarına dönerken gazetelere verdiği aşı pozları ne bizim öğretmenlik anlayışımıza ne de sendikal anlayışımıza sığmaktadır. Açılan okullarımızdaki arkadaşlarımıza aşı sırası gelmemişken, ücretli öğretmen arkadaşlarımız programın tamamen dışında bırakılırken eğitim sürecinin dışında kalan bir şahsın yan yana geldiği öğretmen arkadaşlarından dahi utanmadan göğsünü gere gere aşı olduğunu söylemesi ve bu fotoğrafları basına vermesi tüm çalışma arkadaşlarımıza karşı yapılmış bir ayıptır. Bu arkadaşımız aşıya ulaşamayan yüzbinlerce öğretmenimiz için tek bir söz dahi etme ihtiyacı duymadan ‘önce kendini’ kurtarmayı dert edinmiş ve bunu bir eğitim sendikası başkanlığı adına yapmıştır. Bizim sendikal mücadeleden anladığımız bu değildir. Bu sendikal mücadele alanını kişisel fayda ve rant sağlama alanına dönüştürmektir, oysa bizim için sendikacılık mücadele ettiği çalışma alanının bileşenlerinin haklarını koruma ve savunma alanıdır.

“Aşı uygulaması mutlaka adaletli bir zeminde sürdürülmeli”

Biz Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak riskli bölge olarak geçen ve vaka sayılarının bir haftada %80’den fazla artış gösterdiği kentimizde yüz yüze eğitime başlayan tüm öğretmen arkadaşlarımızın acilen aşı programına dahil edilmesini ve ücretli öğretmenlerimizin de bu programın dışında bırakılmamasını talep ediyoruz. Kamusal bir hak olan aşı uygulaması mutlaka adaletli bir zeminde sürdürülmeli, riskli ve zor şartlar altından okullarına dönen öğretmen arkadaşlarımıza bir darbe de bu adaletsizliklerle vurulmamalıdır.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech