Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Afet eğitim seferberliği başladı

2021 yılı, “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendi ve tüm illerde “Afet Eğitim Seferberliği” başlatıldı. Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü tarafından, dün basın mensupları ile bir araya gelindi. AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı basın mensupları ile buluşarak, “Afet Eğitim Seferberliği” hakkında bilgilendirmelere bulundu. Toplantıda ayrıca, basın mensuplarına afet anında neler yapılması gerektiği ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

2021 yılı, aile, okul ve iş yerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri ve ilk 6 saatin önemi, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi birbirinden farklı konu başlıklarındaki eğitimlerle vatandaşlara ulaşılması hedeflenerek, “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendi.

Aynı zamanda 81 ilde afet eğitim seferberliği başlatıldı. Afetlerin neler olduğu, afet anında neler yapılması gerektiği, tehlike anında nasıl davranılacağı, kişinin önce kendisinin sonra çevresinin nasıl daha güvenli hale getireceğini içeren eğitimler düzenli olarak yapılmaya başlandı.

2021 yılının afet eğitim yılı olarak kabul edilmesinden dolayı, dün, Kolin Otel’de AFAD İl Müdürlüğü personelleri basın mensupları ile bir araya geldiler. Gerçekleşen toplantıya AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, AFAD Eğitim Uzmanı Erkan Sadi Uysal da katıldı. Toplantıda, basın mensuplarına detaylı bir bilgilendirme ve sunum yapılırken, merak edilen sorularda cevaplandı.

Aynı zamanda afet eğitimleri için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, telefon ve e-mail ile müracaat edilebileceği belirtildi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech