Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Adamlar değil, kadınlar ne güzel yapmış!”

Toplam istihdamının yaklaşık yüzde

Toplam istihdamının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan kadın çalışanlarıyla “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için ekran karşısına geçen Dardanel, toplum dilinde kalıplaşan ’Adamlar ne güzel yapmış’ söylemine dikkatleri çekti ve “Adamlar yapmış değil, kadınlar yapmış” dedi.

1984 yılından bu yana Türkiye’yi ton balığıyla buluşturmayı sürdüren Dardanel, oluşturduğu kadın istihdamıyla da öne çıkıyor. 1485 kadın çalışanıyla üretimini sürdürdüğü Çanakkale Bölgesi’nde kadın iş gücünü ekonomiye kazandıran şirketlerin başında gelen Dardanel, bu rakamlarla Türkiye’nin “kadın dostu şirketleri” listesindeki yükselişini de sürdürüyor. Şirket, bu başarısını “Dünya Kadınlar Günü” için hazırladığı ve gerçek Dardanel kadın çalışanlarının yer aldığı filmle ekranlara taşıdı.

Her türlü başarının ardından dillere yerleşmiş “Adamlar ne güzel yapmış” klişesine karşı çıkan Dardanel, “Adamlar yapmış değil, kadınlar yapmış” diyerek, üretim ve ekonomide kadın emeğinin önemine vurgu yaptı. 35 farklı ülkeye yaptığı ihracatla aynı zamanda global bir dünya markasına dönüşen Dardanel’in bu başarı hikayesinin arkasında kadın çalışanların olduğu mesajının verildiği reklam filmi, Titrifikir imzasıyla 3 Mart akşamı ekranlarda yerini aldı. Toplum dilinde kalıplaşan bir söyleme dikkatleri çekerek, başarı ve emeğin cinsiyeti olmadığını vurgulayan Dardanel, marka ve kurum başarılarının arkasındaki gücün sadece erkeklere ait olmadığının altını çizdi ve tüm kadın çalışanlarına #elinizesağlık dedi.

“Kullanılan toplumsal dili değiştirmekle başlayalım!”

Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, “Gıda pazarında 37 yıldır oluşturduğumuz bu başarı hikâyesi, yatırım ve üretimin ardında kadın çalışanlarımızın emeği var. Bölgemizde binlerce kadına istihdam sağlamak, gelir yaratmak ve böylece hanelerine dokunmak, bizim en büyük mutluluğumuz. 2021 yılına dair yeni yatırım ve büyüme planlarımızın odağında da kadın istihdamını artırmak başta geliyor” dedi.

Hazırladıkları filmde de Dardanel’in kadın çalışanlarının yer aldığını belirten Önen, sözlerine şöyle devam etti: “Toplumda ve iş dünyasında cinsiyetçi kalıpları yıkmak öncelikle kullandığımız dilden başlıyor. Bu nedenle filmimizde, ‘Adamlar değil, kadınlar ne güzel yapmış” diyerek Dardanel’in başarı hikâyesinin arkasında kadınların olduğunun altını çizdik. Cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması ve kadının ekonomide hak ettiği yeri bulması için biz özel şirketlere büyük görev düşüyor. İşe öncelikle bakış açısı ve kullandığımız dili değiştirmekle başlamak gerektiğine inanıyoruz.”

Kadın çalışanlar başrolde

Dardanel’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı film, Titrifikir imzası taşıyor. Marka ve kurumların çalışan kategorisindeki kadın–erkek oranı, gücü ve başarı algılarına eşitlik kazandırmak üzere kurgulanan filmde, eşiyle mutfakta yemek saatinde ton balığının kolay açılmasını vurgulamak isteyen erkek oyuncu, ton balığının kapağını açtıktan sonra “Adamlar yapmış” diyor ve kameralar Dardanel’in üretim tesisine uzanıyor. Üretim tesisinden bir kadın çalışana odaklanan kamera, kadın çalışanın ‘Adamlar mı?’ tepkisiyle devam eden üretimin durmasına şahit oluyor. İzleyiciye Dardanel’i Türkiye’de sektör lideri yapan gücün kadınlar olduğunu belirten dış ses ile Dardanel, “adamlar yapmış değil, kadınlar yapmış’’ mesajını veriyor ve #elinizesağlık mesajıyla bitiyor.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech