Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Kendi Aracını Kendin Yap

Kendi aracını kendin yap. Sanki kampanya sloganı gibi oldu değil mi ? Olsun ben böyle münasip görüyorum. Bitti.

Evde kapalı kalmanın ve de birisini fazla dinlemem beni biraz değiştirdi mi nedir . Bir ara birilerine gözükeyim. Gelelim Hayatımızı değiştirmek için  araç yapımına . Son zamanlarda otomobil ve diğer vasıtaların neredeyse tamamı inanılmaz fiyat artışı gördü. Parası pulu olan için sıkıntı yok onlar alıyor ancak belli geliri olanlar uzaktan bakıyor kendini kandırıyor. Son zamanlarda özellikle bir çok deli kendine çekme ve moto karavan yapımına soyundular . covit salgını bu araçların taleplerini üst düzeye çıkardığı için aracı uygun fiyat getirebilmek adına amatörce bir takım yapılar ortaya çıkıyor Bu yapıların bazıları görsel olarak albenisi olan zevkli bazıları da inanılmaz çirkinlikte olabiliyor. Bu tip araçların teknik olabilirliği bir makine mühendisi tarafından projelendirilip yapılması gerekirken  işlem tam tersine çalışıyor.

 

Çekme Karavan  El yapımı                                                                 Motokaravan

Karavan yapan amatör, işi bitirdikten sonra mühendise para , birkaç foto, birkaç ölçü işlem tamam. Gelsin paralar sonucu ruhsat ve bilmem ne belgesi O1 O2 falan gibi. Bu yapılar trafik kanununa uygun olarak gözüküyor ve ruhsat alınıp yollara çıkabiliyor .Peki otomobil yapabiliyor muyuz  ? yapmasına yaparsın da ruhsat alman neredeyse imkansızdır. Çünkü yaptığın otomobili TSE denilen kuruma anlatmak zor. Ben şahsen bir çekme karavanın karavan bölümünü bir ufak kamyonet üzerine montajını yapıp, makine mühendisine  proje çizdirip ruhsatlandırmak istedim. Yurt dışında yapılmış uygulamaların olduğu resimleri projelerini göstermeme rağmen anlamadı dingiller köylüsü . Proje bir başka bahara kaldı. Belki yeni kanunlar çıkar diye bekliyorum. Kendiniz ne yapabilirsiniz ? tahta tornet, ( dört teker veya iki teker ) bisiklet , tekerlekli veya paletli paten , kaykay , el arabası , Pazar arabası, bebek arabası, gibi uyduruk ancak sağlıklı araçlar yapabilirsiniz.

Sevgili dostlar sıkıntı ve imkansızlıklar bazen ister istemez arayışlar içine düşebiliyoruz .Gün içine işimize bisiklet ile ulaşmak inanın her açıdan avantaj . bisiklet sağlık ve para kazandırır  ( Tabii ki uygun ortam oluşur ise ) .Otomobil ise para ve sağlık kaybına sebep olur diye düşünüyorum. Yine de yapıma geç kalmış sayılmazsınız . Zaman bulduğunuz an işe başlayın en iyisini siz yaparsınız . Sağlığınız kazanır mutlu olursunuz .

Kalın Sağlıcakla..

Otomobil Kısaltmaları Geçen Haftadan Devam…

RABS – (Rear Antilock Brake System) Arka ABS

RAM – (Random Access Memory)Rastgele eriÅŸimli bellek

RAP – (Retained Access Power)

RDC (Lastik basınç kontrolü)Dört teker içindeki basınç ve sıcaklığı denetler. Sistem, basınç azalmasını sürücüye iletir (kokpitteki gösterge) ve lastiklerin zarar görmesini önler

RE- (Replace) Değiştirme

REDOX – (Reduction Oxidation Catalytic Converter)

REF – (Reference) Referans

RF – (Radio Frequency) Radyo Frekansı

RFI – (Radio Frequency Interference) Radyo Frekans paraziti

RFG – (ReFormulated Gasoline) Yeniden formüle edilmiÅŸ benzin

RH- (Right hand) Sağ taraf

RKE – (Remote Keyless Entry) Uzaktan kumandalı anahtarsız giriÅŸ

RM – (Relay Module) Röle modülü

ROM – (Read Only Memory)Yalnızca okunabilir bellek

RON – (Research Octane Number) AraÅŸtırma oktan sayısı

ROPS (Roll over protection sistem)Volvo C70 cabrio’da kullanılan takla koruma sistemi. Aracın takla atması durumunda arka baÅŸlıkların arkasında iki adet koruma çıtası, arkadaki yolcuların ağır baÅŸ yaralanmalarından korunmasını saÄŸlar.

RPM – (Revolutions Per Minute) dakikadaki devir sayısı

RPO – (Regular Production Option) Normal üretim seçeneÄŸi

RTD – (Real Time Dampening) Gerçek zaman nemlendirmesi

RTN – (Return) Dönüş

RTV – (Room Temperature Vulcanizing) Oda sıcaklığında sertleÅŸtirme

RVP – (Reid Vapour Pressure) Reid buhar basıncı

RWAL – (Rear Wheel Anti-lock) Arka ABS

RWD – (Rear Wheel Drive) Arka tekerleklerden tahrikli

EYYYYYYY KOVALAKUS

Sana muhteÅŸem bir karavan buldum covit sana ulaÅŸmazMercedes Unimog EX 435 Off-Road

EX 435 bir Unimog modifiyesi olması sebebiyle güçlü 170kW/231 beygir motorunun sessiz ve ekonomik yapısıyla 900Nm tork oluÅŸturuyor . Konforlu, düzenli ve akıllıca tasarlanmış yerleÅŸim planı her türlü ihtiyacınıza cevap verebilecek türde oluÅŸturulmuÅŸ. Su geçirmez kontraplak ile çevrelenmiÅŸ yuva, bir mutfak, banyo, yemek alanı ve kamp malzemelerinizi koyabileceÄŸiniz bolca alanı barındırıyor. Kullanmadığınız zamanlarda minderleri tavan kısmına kaldırarak fazladan bir alana sahip olmanız mümkün. 300 litre temiz su ve 100 litre kapasiteli atık su tankları da uzun süre ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu kadar laftan sonra gelelim fasülyenin faydasına. Mercedes Unimog üzerine geliÅŸtirilmiÅŸ bu off-road karavan EX 435‘in baÅŸlangıç fiyatı $300,000 civarında. Hayırlı olsun koçuma… Alıntı TEKNOLSUN dan

GÃœLMECE

Temelin eşi vefat etmiş, ilan vermek için reklam ajansını aramış.

“ Emine öldü Allah rahmet eylesin “

İlanı vermek istiyorum demiş.

Karşı taraf ; amca bu çok kısa oldu Üç kelime daha ilave edebilirsin merak etme ücret aynı eder demiş .

Temel ücretten emin olduktan sonra ekleme yaptırır. “ SATILIK TOYOTA VAR “ …

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech