Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Kabul etmiyoruz, tanımıyoruz”

STK’lardan ortak tepki:

Çanakkale DİSK, Çanakkale KESK Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Çanakkale Türk Tabipler Birliği tarafından, dün, Cumhuriyet Meydanı’nda ortak bir basın açıklamasında bulundu. STK’ların ortak olarak yaptıkları açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olunurken, “Demokrasiye ve adalete burulan kelepçelere karşı herkesi demokratik mücadeleye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sivil toplum Kuruluşları, dün, saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, ortak bir basın açıklamasında bulundular. Çanakkale DİSK, Çanakkale KESK Şubeler Platformu, Çanakkale Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Çanakkale Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, Boğaziçi öğrencilerinin gözaltına alınmaları ve Çanakkale Valiliğinin 15 gün süreyle toplantı ve gösterileri kısıtlaması konu edinildi.

“Diğer seçilmişlere atanan kayyumlar gibi kabul etmiyor, tanımıyoruz”

STK’lar tarafından yapılan basın açıklamasında, “1980 darbesinden bu yana üniversite dışından atanan ilk rektör olan Melih Bulu’nun atamasını Boğaziçi akademisyenleri ve öğrencileri gibi bizler de anti-demokratik bir kayyum ataması olarak görüyor, Melih Bulu’nun rektörlüğünü de aynen diğer seçilmişlere atanan kayyumlar gibi kabul etmiyor, tanımıyoruz.

“Üniversitelerini savunan öğrenciler darp edilerek itibarsızlaştırılmak istendi”

Bu süreçte ise; tüm bu hukuksuzluğa, tepeden inmeciliğe, kayyum zihniyetine ve kampüslerinin kelepçelenmesine karşı demokratik yollarla ses çıkaran öğrenciler evlerinin kapıları, duvarları yıkılarak gözaltına alındılar. Bu gözaltı görüntüleri anında yandaş medya tarafından topluma servis edilerek öğrenciler itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Aynen daha önce hiçbir meşruluğu olmayan kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen akademisyenlerin cüppelerinin polis postalları ile hınçla çiğnendiği gibi bu kez de üniversitelerini savunan öğrenciler darp edilerek itibarsızlaştırılmak istendi.

“Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!”

Bu gençler ki, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olan Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanabilmek için sınavlarda derece alan, 18 yaşını aşmış bireylerdir. Fakat aynı emniyet güçleri gözaltına alırken, darp ederken, aynı gençlere karşı gayet de birey muamelesi yapmakta ve onlara karşı orantısız güç kullanmaktan asla çekinmemekte. Ayrıca bir konuyu daha bu vesileyle hatırlatmakta fayda var. Bugün bu ülkede 70 binden fazla üniversite öğrencisini tutuklamaktan imtina etmeyen iktidar ve emniyet güçleri Boğaziçili gençleri mi birey olarak görmüyor? Yok, eğer Boğaziçili gençler ve halen tutuklu yaklaşık 70 bin genç sizler için birer çocuksa, elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!

“İktidar Boğaziçi protestolarında da yine LGBTİ+ bireyleri hedef gösterdi”

Boğaziçi protestoları esnasında kampüste bulunan LGBTİ+ bireylere yönelik sistematik nefret suçları ise egemen siyasal erkin bulunduğu her alanda erkek egemenliği yükseltmeye çalışmasının somut bir ifadesi. LGBTİ+’ya ve kadınlara her fırsatta saldıran iktidar Boğaziçi protestolarında da yine LGBTİ+ bireyleri hedef gösterdi.

“Valilik kısıtlamaları başta Çanakkale olmak üzere tüm yerellerde demokrasi bilincini zedelemektedir”

Birçok ilde olduğu gibi Çanakkale’de de 15 gün valilik kararı ile kentteki tüm eylem ve etkinlikler yasaklandı. Oysaki Çanakkale barışın kentidir. Çanakkale demokrasi ruhunu özümsemiş insanların kentidir. Bugüne dek kentteki tüm eylem ve etkinlikler barışçıl eylemler olmuş, talepler barışçıl bir şekilde dile getirilmiştir. Bu nedenle, Valilik kısıtlamaları başta Çanakkale olmak üzere tüm yerellerde demokrasi bilincini zedelemektedir.

Bizler KESK, DİSK, TTB ve TMMOB olarak; rejimin bizlere biçtiği tüm bu anti demokratik uygulamaları hep birlikte öreceğimiz demokratik mücadele yolları ile yırtabileceğimizi biliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech