Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde haksızlık iddiası

Türk Sağlık Sen Çanakkale

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Sağlık Bakanına, Çanakkale Valisine ve Çanakkale Sağlık Müdürlüğüne seslenerek Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara duyarsız kalmamalarını istedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde, yöneticiler tarafından mobinge hak kaybına ve de mağduriyete sebebiyet verildiği gerekçesiyle bir basın açıklaması yayınladı. Açıklama şu şekilde; “Covid 19 denen illet virüsün dünyayı sarstığı ülkemizde bir çok vatandaşımızı ve çok değerli sağlık çalışanlarımızı aramızdan aldı ve almaya da devam ettiği sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte aramızdan ayrılan sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sürecin en yoğun çalışan özveride bulunan ve fedakarlıkta bulunan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili mücadelemiz devam ederken birde yerelde yaşadığımız sorunlar bardağı taşırmakta sabrımızı zorlamaktadır.

“Sağlık çalışanlarımıza reva görülen bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir”

Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yaşananlar tamda böyledir. İlçe Sağlık Müdürü’nün covid döneminde her türlü çalışma şartlarında çalışıp gece gündüz hastalarımıza hizmet etmekten imtina etmeyen sağlık çalışanlarımıza reva görülen bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Yağmur çamur kar kış demeden kapı kapı gezip hastalara hizmet götürmeye çalışan sağlık çalışanlarını fazla çalışmalarını kesip puantajlarını kamera karşısına geçip sen bu saatte geldin bu saatte gittin deyip oturduğu yerden bu şekilde belirlemesi kabul edilemez bir durumdur. Çalışma usul ve esasları Bakanlığımızın belirlediği kanun ve yönetmeliklerle belirlenmişken bu keyfi uygulama kabul edilemez bir durumdur. İlçe Sağlık Müdürü kamera sisteminin kuruluş amacından uzak çalışanların geldiği gittiği saatleri takip eden bir sisteme dönüştürmüştür. Kendisine buradan seslenmek istiyorum. Öncelikle kurumlara kurulan bu sistemin hangi amaçla kurulduğunu açıp okuması ve ondan sonra bu uygulamaya gitmesini tavsiye ediyorum. Kurum yöneticiliği istediğiniz saatte kuruma gelip kamera karşısına geçip kimin kaç saat çalıştığını belirlemekle olmamaktadır. Çalışanların çalışma saatlerini belirlemek kameralarla yapılmamalı kullanım amacı uygun hareket edilmelidir.

Ayrıca kurum yöneticilerinin mesai saatleri de çalışanlarla aynıdır. Kurum yöneticisi olmak kendinizi filyasyon ekibine yazıp hiçbir filyasyona ben ilçe sağlık müdürüyüm deyip gitmemek değildir. Kuruma istediği saatte gelip gelmemek hakkına sahip olmamak değildir. İstediğin çalışanına hak gaspı yapıp birilerini kayırmak değildir. Yöneticilik genelgede kimlerin covid ek ödemesini alacağı belliyken sen alamazsın demek değildir. Yöneticilik kişisel egolarını bir kenara bırakıp canla başla çalışan sağlık çalışanlarının yanında olmak ve haklarını korumaktır.

“İl Sağlık Müdürlüğü konulara duyarsız kalmıştır”

Aylardır yaşanan bu sorunları bildirdiğimiz İl Sağlık Müdürlüğü konulara duyarsız kalmış yazılı müracaatlarımıza dahi hiçbir şekilde işlem tahsis etmemiştir. Oysaki duyma bilgilerle bile hemen harekete geçen Sağlık Müdürü bu konuları önemsiz görüp, yapılan uygulamaları kabul edilir mi görmektedir.15 dakika işe geç kalan kişiye soruşturma açmaktan imtina etmeyen sağlık müdürlüğü bizim kişi hakkında yaptığımız şikayeti neden değerlendirmemektedir. Sağlık müdürlüğü adaletli ve hakkaniyetli olup herkese karşı eşit mesafede olmalı ve ayrımcılığa müsaade etmemelidir.

Burada Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sağlık Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara duyarsız kalmamaları ve sağlık ordumuzun neferlerinin moral motivasyonunu bozan anlayışlara müsaade etmemeleri istiyorum.

Sayın Valimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır ve şimdiden kendisine teşekkür ediyorum.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech