Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir yerden başlamamız lazım”

Esnaf Odası Başkanı Özcan:

Esnaf Odası Başkanı Özcan: “Bir yerden başlamamız lazım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası, açıklamalarda bulundu. Esnafların dört gözle beklediği açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme süreci için Mart ayını işaret etti. Dükkan sahiplerinin ve çalışanların, dükkanlarını açacakları günü dört gözle beklediği ortamda, Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan ile röportaj gerçekleştirdik. Başkan Özcan, “İnsanların psikolojileri bozuldu. Bir yerden başlayalım. Bir yerden başlamamız lazım” dedi.

Esnaflar ve çalışanlar, dükkanların açılacağı günü ve para kazanacakları günleri dört gözle bekler oldular. Birinci kapatmada 90 gün, ikinci kapatmada da 90 gün, dükkanlar 180 gündür kapalı. Restoran, kafe, bar, eğlence mekanları, internet kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler uzun bir zamandır kepenklerini açmadılar. Normalleşme için ise Mart ayı işaret edildi. Gündem Gazetesi olarak konuyu Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan ile istişare ettik.

“İnsanların psikolojileri dahi bozuldu”

Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Bazı işletmeler, ikinci kapanışla birlikte 80.güne ulaştı. Bu işletmelere, bırakın maddi anlamda bozulmayı, insanların psikolojileri de bozuldu. İş yok, öğrenci yok, hiçbir şey yok. Bir yerden başlamalıyız.

HES kodu uygulamasından tutunuz, diğer şartları yerine getirerek, hiçbir şey olmuyorsa, ülkedeki vaka sayılarını önleyemiyor isek, illerin durumuna göre, pandemi kurullarına yetki verilip, iller bazında normalleşmeyi teklif ettik. Sayın Cumhurbaşkanı dün bir açıklama yaptı.

“İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın şartlarını belirlemesini istiyoruz”

Şimdi, sosyal medyada, diğer yerlerde çok farklı şeyler konuşuluyor. 45 dakika mekanda durulacak. Yüzde 30 müşteri alınacak. Tüm bu söylenen konular sağlıksızdır. Hiçbiri sağlıklı bilgi değildir. İçişleri Bakanlığı’nın ve Sağlık Bakanlığı’nın daha önce olduğu gibi şartlarını belirlemelerini istiyoruz. Bunun içinde illere yetki verilmesi konusunda sevindik.

“Bir yerden başlayalım, isterse kapasite yüzde 30 olsun”

Bir adımda olsa bu işletmelerin açılması lazımdır. Bir yerden başlamamız lazım. Bir yerden başlayalım, önlemlerimizi alalım, isterse kapasite yüzde 30 olsun.

Her yerde bu mekanların açılmasını istiyoruz. Açılsın bir görelim. Üniversitemizin yüz yüze eğitime başlamasını istiyoruz. Normalde Mart süreci içerisinde, diğer öğretim kurularında, vaka sayılarına göre Çanakkale iyi olursa, eğitimin başlamasını istiyoruz. Sözün bittiği yer. Hangi anlamda, 90+90, 180 gün bu işletmeler kapalı kaldılar. Çalışanlar ve işletme sahipleri perişan.

“15 gün sonra vakalar artarsa o zaman biteriz”

Kaygımız ve korkumuz şu; eğer mekanlar açıldıktan sonra, 15 gün sonra vakalar tekrar artarsa o zaman biteriz. Bir de böyle bir konu var. Bugün tuhafiyecisi, berberi, halk otobüsçüsü, ayakkabıcısı herkes aynı durumdadır. Bugün lokantayı açsak biz aynı müşteriyi bulabilecek miyiz? İnsanlar alışveriş yapmıyorlar. Sokağa çıkmaya dahi korkuyorlar” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech