Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşeron işçiler İl Meclisinin gündemindeydi

Çanakkale İl Özel İdaresinin

Çanakkale İl Özel İdaresinin taşeron şirketi GESTAŞ’ ta çalışan işçilerin yaşadıkları problem ve talepleri İl Genel Meclisi’nin gündemindeydi.

Konu ile ilgili CHP grubu adına açıklama yapan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Güneş Pehlivan; “Taşeron işçilerimizin mevcut bir takım problemleri, bir takım haklı talepleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Umuyorum ki hem sayın valimiz hem genel sekreterimiz hem de bütün meclis grupları dâhilinde karşılıklı dayanışma ve iş birliği ile bu arkadaşlarımızın sorunlarını çözebiliriz. Çünkü aslında bu sorunları çözme gücü de biz de var. İşçilerimizin sorunlarından en öncelikli olanı GESTAŞ ve İl Özel İdaresi arasında muhatap bulmakta zorlanmaları. Maalesef ki taşeron sisteminde, evet böyle bir ikilik, böyle bir karmaşa oluyor. Biz CHP grubu olarak bu karmaşayı biran önce bertaraf etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bunun dışında da yine tüm gruplarımızla ve idaremizle iş birliği içinde bir an önce işçilerimizin haklı talepleri ile ilgili gerekli çalışmayı bir an önce yürütmeyi umuyoruz.” dedi.

Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ise; “Taşeron işçilerimiz bizim grubumuzu da ziyaret etti. Taleplerini dinledik. İşçilerin sendikası şu an birçok il özel idaresi ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmelerin sonunda özlük hakları ve maaşlarında iyileştirme olacağına inanıyoruz. Biz de AK Parti grubu olarak taşeron işçilerimizin haklarını almaları yönünde grup olarak desteğimizi sunacağız. Çanakkale İl Özel İdaresi’nin mevcut şirketi GESTAŞ üzerinden istihdam edildi ama sonuçta bu personel İl Özel İdaresi’nin personeli. Bu konunun muhatabı Çanakkale İl Özel İdaremiz dedi.”

Ş. Ezgi Tuncel

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech