Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Perinçek Edremit’i işaret etti

Geçtiğimiz İzmir açıklarında, Midilli

Geçtiğimiz İzmir açıklarında, Midilli adasının yanında bulunan fay üzerinde adeta, deprem fırtınası yaşanmıştı. 24 saat boyunca, irili-ufaklı birçok deprem olurken, Çanakkale’de defalarca kez ciddi anlamda sarsıldı. Depremlerle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Doğan Perinçek, Edremit körfezini işaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’nde meydana gelen depremler, Çanakkale’yi korkuttu ve endişelendirdi. Başta İzmir olmak üzere, Ege bölgesi, depremler dolayısıyla hop oturdu hop kalktı. Gece başlayan sarsıntılar, sabah saatlerinde etkisini arttırırken, bir sonraki gün geceye kadar devam etti. 5 üzeri birçok defa sarsıntı yaşanırken, akıllara geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen büyük deprem geldi ve o fay bu fayı tetikler mi sorusu düşündürücü oldu.

Öte yandan Prof. Dr. Doğan Perinçek, sosyal medya hesabı üzerinden, “Artçıların artmasından sonra ana şokun yaratan faya dik gelen fayın tetiklendiğini düşünüyorum. Bu fay Midilli’yi boydan boya geçip Edremit körfezine çıkıyor. Edremit Körfezi’ndeki faylarda tetiklenme olur mu bunu zaman gösterecek” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech