Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İddialar ve cevap bekleyen sorular

Üniversite çevrelerinde ve Bozcaada’da

Üniversite çevrelerinde ve Bozcaada’da günün konusu haline gelen iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Ortaya atılan iddialara göre Bozcaada’da bulunan ve bugün kullanılmayan Cezaevi, üniversite tarafından uygulama oteli yapılmak isteniyor.

Bu iddiaya ve oluşuma, söylenecek çok söz yok. Sadece akla gelen soruları ardı ardına sıralamak gerekiyor. Üniversite yetkililerinden ve ilgili birim amirlerinden gelen yanıtları da köşemde kamuoyu ile paylaşmaya hazırım. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a danışmanlık yaptığı ileri sürülen Teknopark’ın tek yetkili ismi olan, Sayın Erkan Bil’in bu olayda başrol oynadığını öğrendik.

Sayın Bil’in niçin ısrarla Bozcaada’da kullanım hakkı alınan Cezaevi’nin uygulama oteli yapılmak istenmesine anlam verilemiyor. Kaldı ki Gelibolu Hamzakoy’da bulunan Üniversiteye ait uygulama otelinin neden özele devredildiğinin yanıtı ortada yok.

Bu otel gerçekten onarımının maliyeti yüksek olmasından dolayı mı devredilmiştir? Durum böyle ise niçin şimdi milyonlar harcanıp yeni bir uygulama oteli yapılmaya çalışılıyor?

Henüz daha rektörlük binası ve eğitimde kullanılacak derslikler, hizmet binaları bile yapılmadan günün şartlarında önemli bir para ödenerek alınan ve konukevi olarak kullanılan binaya ne oldu? Bu bina gerçek alınış amacına göre mi kullanılıyor? Yoksa başka bir kuruma, derneğe, kişiye mi devredildi? Kentin en değerli yerinde bulunan bu bina ne şekilde kullanılıyor?

Gökçeada’da bulunan ve üniversitenin olduğu bilinen bir okul, ya da lojman var mıydı? Vardıysa ismi ne olursa olsun bu binanın akıbeti nedir? Şimdilerde ne olarak kullanılmaktadır? Ha, bu arada dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Çanakkale’nin siyasi gururu olarak binilen Sayın Ersümer’in girişimleri ile Çimse sendikasından alınıp Üniversiteye verilen ve bu gün öğrencilerin nefes almasında büyük payı olan Dardanos Yerleşkesi ne amaçla kullanılıyor? Yoksa burası bir turizm işletmesine mi devredilmek isteniyor?

Bilim insanı kişiliğinden ve dürüstlüğünden, bilgeliğinden zerre kadar şüphe duymadığımız, isminin altına imzamızı atabileceğimiz Sayın Rektörümüzü yanlış mı yönlendirmeye çalışıyorlar?

Sayın hocamızın tek bölgeden ve kanaldan bilgi alıp nihai kararı vereceğine de inanmıyoruz. Geçmiş tarihlerde, Teknopark için ortaya atılan iddialara da biz çok inanmak istemiyoruz. Elektrik yapım ihalesinde olup bitenler gibi…

Kamuoyu adına soruları sormak bizim mesleki görevimiz. Yetkililerden aldığımız doğru ve kesin bilgileri de yine kamuoyu ile paylaşmak da asli görevimizdir.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech