Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmen Kaçakçılığı suçundan 1 kişi tutuklandı

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Göçmen Kaçakçılığı suçundan 3 kişi yakalandı. Afganistan uyruklu şüpheli şahıslardan H.M. tutuklanırken 2 şüpheli şahıs ise sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce il merkezi ve ilçelerde Göçmen Kaçakçılığı suçlarının engellenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 20.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda TCK 79 (Göçmen Kaçakçılığı) suçundan 2 ayrı dosyanın firari şüphelisi olarak aranan H.M. yanında bulunan 2 şüpheli ile birlikte yakalandı. Afganistan uyruklu şüpheli şahıslar yapılan işlemlerinin ardından 21.01.2021 günü kolluk güçleri eşliğinde Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Şüpheli şahıslardan H.M. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Çanakkale E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan diğer 2 şüpheli şahıs ise 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında “Kamu Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” maddesi uyarınca sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Öte yandan gerçekleştirilen operasyonda 2 adet can yeleğine suçtan elde edilen gelir kapsamında el konuldu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech