Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin yeni yurdu hazır

Binlerce öğrenci, okumak için

Binlerce öğrenci, okumak için her sene, Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye geliyor. En önemli sorun olan konaklama sorununun çözümü noktasında, Çanakkale yeni bir yurt kazandı. Bin kişilik kız öğrenci yurdunun yapımı tamamlandı ve hazır hale getirildi.

Çanakkale’de okuyan binlerce öğrenci için, kente gelindiğine ilk bakılan yer konaklama alanları oluyor. KYK ve özel yurtlar öğrenciler için bir hayli önemli olurken, özellikle KYK yurtları çokça tercih ediliyor. Konaklama noktasında, Çanakkale yepyeni bir öğrenci yurduna kavuştu. Troy Park AVM’nin hemen arkasında kalan alana, bin kişilik bir kız öğrenci yurdu yapımına, bir buçuk yıl önce başlandı.

Yurt yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde tamamlanan ve gerekli hazırlıkları yapılan yurt, öğrenciler için büyük bir rahatlık oluşturacak.

Yurt içerisinde, konferans salonu, kütüphane, çalışma alanları, görüşme alanları, engelliler için özel dizayn edilen odalar gibi farklı noktalarda bulunuyor. Engelliler için dizayn edilen odalarda banyolar ve eşyalarda, öğrencilerin kullanımları için özel olarak ayarlandı.

Çanakkale’nin bin kişilik yeni kız öğrenci yurdunun adı ise 18 Mart Kız Öğrenci Yurdu olacak. Edinilen bilgilere göre, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmesi beklenen yurdun, konumu ve imkanları dolayısıyla dikkat çektiği belirtildi.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech