Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vurulduk ey halkım, unutma bizi”

Geçtiğimiz Cuma günü, Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen anma programı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın birlikte anıldığı programda, katılımcılar Uğur Mumcu Anıtı’na kırmızı karanfil ve mum bıraktı.

CHP il örgütünün ve STK’ların katıldığı programda konuşma yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural pandemi tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle ölüm yıldönümü 24 Ocak olan Uğur mumcu ve Gaffar Okkan’ın anma programını Cuma günü gerçekleştirdiklerini belirtti. Ural; “Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 bir Pazar günü, soğuk ve karlı bir Ankara sabahında, evinin önündeki arabasının altına konulan bombanın patlaması sonucu katledilerek faili meçhul bir cinayete kurban gitmiştir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 28 yıl geçti.

Uğur Mumcu’yu katledenler şunu çok iyi bilsinler, bağımsız, çağdaş, laik ve demokrat bir Türkiye düşüncesini paylaşan milyonlarca insan Uğur Mumcu’ların aydınlattığı yolda yürümeye mücadele etmeye devam ediyor, edecektir. Sizlerin bombaları, baskıları ve silahları, cumhuriyetimizin aydınlık yüzü olan düşünceleri yok edemeyecektir. Öldürseniz de, hapse atsanız da doğruları karartmaya gücünüz yetmeyecek, hiçbir yalan sonsuza kadar saklı kalmayacaktır. Uğur Mumcu bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Uğur Mumcu’nun mücadelesini verdiği, aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan asla ödün vermeyeceğiz.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Yine halka hizmeti kendisine ilke edinen önemli isimlerden olan Gaffar Okkan 24 Ocak 2001 yılında 4 koruması ve şoförü, uğradıkları hain saldırı sonucunda öldürüldü.

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Işıklar içinde uyusunlar, yıldızlar yoldaşı olsun.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech