Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: “Bu toplu sözleşmeler çok önemli”

Çanakkale Kentsel Hizmetler şirketi

Çanakkale Kentsel Hizmetler şirketi ile DİSK Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan’da katıldı. 698 işçinin hakları, imzalanan toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınmış oldu. İmzalar atılmadan önce konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “DİSK’li olmak sendikalı olmak bu örgütlüğü de toplu iş sözleşmelerine taşımak çok önemli” ifadelerinde bulundu.

Çanakkale Kentsel Hizmetler şirketi ile DİSK Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz gün imzalandı. 6 ay süren görüşmeler neticesinde, anlamlı bir hareket olan toplu iş sözleşmesinin imza töreni, Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Gerçekleşen etkinliğe, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ve işçiler de katıldı.

“En düşük maaşımız 3 bin 187 TL oldu”

Başkan Gökhan imzalar atılmadan önce yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi, “Bu sözleşme Çanakkale Kentsel Hizmetler Anonim Şirketi ile DİSK Genel İş arasında 698 işçimizi kapsayan bir toplu sözleşme imzası.  Bu bir buçuk yıllık dönemi kapsıyor. Sözleşmede öncelikle işçilerimizin mağduriyetini gidermek için yapıldı bu yüzden bu kadar uzun bir süre aldı. Biz zaten DİSK ile toplu sözleşmelerimizi yapıyorduk. Bu Çanakkale Kentsel Hizmetler A.Ş. ile yine DİSK arasında bir toplu sözleşmeyi öngördük. Aynı kıdem unvanına sahip, aynı işi yapan arkadaşlarımızın farklı ücretlerde olması rahatsızlık yaratıyordu. O farklılıkları artık kaldırdık. Uzun bir zaman aldı ama çalıştık bunu gerçekleştirdik.  Bu iyileştirmede en düşük maaşımız 3 bin 187 TL oldu. En yüksek maaşımız ise 5 bin 98 TL olarak tespit edildi. Bu 3 bin 187 TL’lik kızım son asgari ücretten 1 ay önce başladık. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatından önce biz bunu yaptık. Belki de biraz rakamda ön ayak olduk” ifadelerini kullandı.

Özlenen tablolardan birini yaşıyoruz”

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise konuşmasında, “Bu kadar detaylı bu kadar, ince düşünmeleri bizleri tabii ki şaşırtmıyor. Kendileri emek dostu bir belediye başkanımız. Hep birlikte pandemi dönemi yaşıyoruz, böyle bir dönemde rahatlatan bir toplu sözleşmede bir araya gelmek bizim için de çok anlamlı. Özlenen tablolardan birini yaşıyoruz” dedi.

“Örgütlülüğü toplu iş sözleşmesine taşımak çok önemli”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu toplu sözleşmeler çok önemli. İşçi sınıfının özellikle 12 Eylül’den bu yana sendikasızlığa mahkum edildiği bu süreçte; örgütlü olmak, DİSK’li olmak sendikalı olmak bu örgütlüğü de toplu iş sözleşmelerine taşımak çok önemli” şeklinde konuştu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech