Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafın yüzünü güldürecek gelişme

Yaniçağ Gazetesi’nin haberine göre;

Yaniçağ Gazetesi’nin haberine göre; Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, restoran ve kafelerin bir an önce açılacağını öngördüklerini söyledi.

Türkiye’de korona virüs hasta sayılarının artmasının ardından başta kafe ve restoranlar olmak üzere masaj salonları, yüzme havuzları ve eğlence mekanları gibi birçok işletme de kapanmıştı. Türkiye genelinde hasta sayılarının düşüş göstermesinin ardından kafe ve restoran gibi toplumsal alanların da ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, restoranlarda sağlıklı ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması ve enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanmasına yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

“TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi”

TSE’den yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınının ekonomik etkisini azaltmak hedefiyle başlatılan “Güvenli Üretim”, “Güvenli Hizmet”, “Okulum Temiz” belgelendirmesinin yanında, yeni bir belgelendirme modeli daha hayata geçirilecek.Kontrollü normalleşme süreci aşamasında, yeme-içme sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin güvenli bir şekilde devam edebilmesi için Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi restoranlarda denetimler gerçekleştirilecek. Gerekli şartları sağlayan restoranlar “TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi” ile belgelendirilecek.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech