Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Aşılanıyoruz

Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Çanakkale’ye gelen koronavirüs aşıları, muhafaza edilmiş ve yapılacakları gün için korunaklı bir biçimde tutuluyorlardı. Dün, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, saat 10.00’da ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı oldu. Müdür Taşçı’dan sonra, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri sırasıyla aşılarını oldular. Saat 24.00’e kadar devam eden aşılamalar neticesinde, birkaç gün içerisinde, sağlık personellerinin aşılamalarının bitirilmesi ön görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde, Çinli aşı üreticisi Sinovac tarafından geliştirilen, koronavirüs aşıları Çanakkale’ye getirilmişti. Aşılar yapılacağı güne kadar muhafaza altına alınmışlardı. Dün, sabah saat 10.00’da aşılama işlemi başladı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 20 aşı odası oluşturuldu. Aynı zamanda ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde de 20 aşı odası kuruldu. İki büyük hastanede toplam 40 aşı odasında, aşılama faaliyetlerine başlandı.

Bugün Devlet Hastanesi personelinin 3’te 2 ‘si aşılanacak

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, ilk koronavirüs aşısını İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı oldu. Aşıların yapılması hususunda, hiçbir zorlama yoktur ve tamamen gönüllülük esasına göre yapılacaktır diyen Müdür Taşçı, bugün sağlık personellerinin 3’te 2’si aşılanacaktır dedi.

Randevusuz bir şekilde asla aşılama yapılmıyor

Randevusuz bir şekilde asla aşı yapılmayacağı ve önceliğin tamamen sağlık personellerinde olduğu aşılama işlemi önümüzdeki günlerde de il genelinde sürecek. Çanakkale’de toplam 7 bin sağlık personelinin olduğu ve büyük çoğunluğunun, gönüllülük esasına göre aşılanacağı belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, aşıyı olduktan sonra, hiçbir şekilde şikayetinin olmadığını ve ağrı, sızı gibi durumların yaşanmadığını belirtti.

Aşılar buzdolabında muhafaza ediliyor

Öte yandan, aşıların buzdolabında saklandığını ve aşı yapılacak kişi yerine oturulduğunda, o anda buzdolabından çıkarılıp yapıldığı gözlendi. Omuzdan yapılan aşıların, yapılan kişilerde herhangi bir olumsuz bulgusuna rastlanılmadı.

“Tüm personele yetecektir”

Basın mensuplarının, getirilen aşılar, Çanakkale’deki tüm sağlık personeline yeter mi sorusuna, Müdür Taşçı, “Yeterli olacaktır. Tüm sağlık personelimizin aşı olmasını talep ediyoruz” dedi.

İkinci doz 28 gün sonra

Aşıların ilk dozları yapılırken, ikinci dozların ise 28 gün sonra aynı kişilere bir kez daha uygulanacağının altı önemle çizildi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech