Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp’a büyük darbe

Dünya üzerinde 2 milyar

Dünya üzerinde 2 milyar kişinin kullandığı, en çok kullanılan uygulamalardan olan WhatsApp, Türkiye’de derin bir darbe aldı. 8 Şubat’a uygulamaya konacak olan gizlilik sözleşmesi dolayısıyla, vatandaşlar, farklı uygulamalara yöneldiler. Çanakkale’de son 2 günde Telegram indiren ve kullanan kişi sayısında ciddi artış meydana geldi.

Dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalardan olan, veri transferi açısından, ücretsiz oluşu ile bugüne kadar, telefon alanların ilk kurdukları uygulama olan Whatsapp, gizlilik sözleşmesini güncelleme kararı aldı. Şirket, elindeki verileri ve bilgileri, 8 Şubat’tan sonra, Facebook şirketi ile paylaşma kararı aldı. Aslında, hali hazırda, Facebook ve Whatsapp, aynı iki şirket, farklı yapı olmalarına rağmen, sözleşme rahatsızlık yarattı.

Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli olmayacak olan, Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde uygulanacak olan yeni sözleşme ile, ya sözleşme kabul edilecek ya da uygulama kullanılamayacak.

Verilerin Facebook şirketleri ile paylaşılacağı konusu ise vatandaşlarda bir güvenlik açığı olarak değerlendirildi ve son günlerde Çanakkale’de Signal ve Telegram gibi uygulamaların kullanım oranı arttı.

Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede ise, “WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da arttırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz.

Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığı ile paylaşıyoruz” denildi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech