Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Daha yüksek oy aldı ama seçilemedi

uİl Genel Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısında yapılan komisyona seçiminde ilginç bir durum yaşandı. MHP’li isim, yüksek oyu almasına rağmen aday gösterilemediği için seçilemedi.

İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi’nin yeni yıldaki ilk toplantıları sona erdi. Komisyon raporlarının oylandığı son birleşimde, usul gereği çoğunluğu elinde bulunduran CHP ve AK Parti gruplarının aday gösterebildiği Denetim Komisyonu’na MHP grubu da aday gösterince beklenmeyen bir durum oluştu.

5 kişilik Denetim Komisyonuna CHP Grubu tarafından aday gösterilen Ömer Ar, Ali Özkan Aldemir ve Erdal Güler’in ardından AK Parti Grubu Oktay Arslan ve Saim Yılmaz aday gösterilirken MHP Grubu da Yenice İl Genel Meclis Üyesi Recai Ertan’ı aday gösterdi. Seçim yapıldıktan sonra 5 kişilik komisyona 6 ismin aday gösterildiği fark edilince MHP’nin aday gösteremeyeceği MHP’li Ertan’ın seçilmesi için AK Parti Grubu tarafından aday gösterilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Hata sonucu adaylığı düşürülen Ertan’ın seçim neticesinde zarflardan çıkan isimler arasında AK Parti’li iki isimden bir fazla oy aldığı görüldü. Yasaya göre üç CHP’nin, iki AK Parti’nin önerdiği ismin seçilmesi gereken komisyona, aday gösterilemeyen MHP’li Ertan, neticede seçilmesine rağmen komisyona giremedi. Ortaya çıkan bu ilginç durum, mecliste gülüşmelere neden oldu.

ERTAN: “GÖNÜLLERE GİRMEK ÖNEMLİ”

Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti ve MHP Grubu, yaptığı mantık hatasını fark ettiklerinde çok geç kalınmıştı. Denetim Komisyonu’na CHP’li isimler Ömer Ar, Ali Özkan Aldemir, Erdal Güler ile AK Parti’li isimler Oktay Arslan ve Saim Yılmaz seçilmiş oldu.

Toplantı sonunda gazetemize konuşan Ertan, “Diyecek bir şey yok. Seçilmemize rağmen seçilemedik. Gönüllere girmek önemli.” dedi.

GAZETECİLER DE UNUTULMADI

Gündemdışı konuşan AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri ay boyunca alınan kararların hayırlı olmasını diledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü de unutulmadı. Meclise katılan medya mensuplarının nezdinde tüm basın emekçilerinin günü kutlandı.

Eylem Gözeldere

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech