Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Çanakkale Boğazı risk altında

Defalarca kez yazıldı, defalarca kez çizildi, sürekli dile getirildi ancak oluşan görüntüden bir türlü kurtulamadık. Çanakkale Boğazı’na dökülen Sarıçay için büyük bir risk  taşıyan, Atatürk Mahallesi’nin yanı başındaki alan, artık çöplük olmayı da geçti, çaya dökülen bir atık bölgesine dönüştü. Sarıçay, boğaza çöp taşımaya, atık taşımaya devam ediyor. Klozet, koltuk takımları, bavullar, mutfak ve banyo eşyaları, çöpler, atıklar, molozlar, bölgede yok yok!

Çanakkale Boğazı’na yukarıdan bakıldığında, Sarıçay ortaya koyduğu görüntü ile her zaman büyülemişti. Venedik olması gereken, üzerinde gondollarla gezilmesi gereken, bakıldığı zaman iç açıcı olması gereken Sarıçay çöplükle doldu, taştı.

Cezaevinin karşısında kalan alanda, Çanakkale’nin girişinde yer alan Atatürk Mahallesi’nin yanı başı çay boyu çöplüğe döndü. Yıllardır aynı görüntü olduğu gibi orada dururken, bugüne kadar da konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Kentin tam göbeğinden geçen Sarıçay, bölgede oluşan çöplük nedeniyle büyük bir tehdide dönüştü. Vatandaşlar özellikle bu bölgeye bırakılan çöplerle ve atıklarla ilgili gerekenin neyse acilen yapılması gerektiğini söylediler.

Sarıçay’ın ıslahı konusu yıllardır bir türlü çözüme kavuşamadı. Kurumlar topu birbirlerine atmaya devam ediyorlar ama Sarıçay hızlı bir şekilde resmen çürüyor. Sarıçay’ın çürümesi, çöp taşıması demek, boğazın kirlenmesi demek. Boğazın kirlenmesi ise balık popülasyonundan birçok farklı konuya kadar etkili olacak.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech