Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Tüm sağlık emekçilerimizin sesi olacağım”

Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan, İl Genel Meclisi’nin 2021 yılı ilk birleşiminde, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının durumuna dikkat çekti. “Söz veriyorum; tüm sağlık emekçilerimizin sesi olacağım ve onların ihtiyaçlarının her daim takipçisi olacağım” diyen Alkan, ilçe devlet hastanelerindeki yetersizliklerin, ilimizde bulunan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yılmalara neden olduğunu söyledi.

Şerafettin Alkan’ın İl Genel Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşma şu şekilde; “2020 yılı ülkemize ve tüm insanlık için zor ve açıklayıcı bir yıl olarak tarih sayfalarında ki yerini aldı.  2021 yılının ilk günlerinde temenni ederim ki; 2021 yılı ülkemize ve insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Tüm insanlığın yaşantısını önemli ölçüde etkileyen koronavirüs hastalığı karşısında mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Lakin kendime ve tabii sizlere soruyorum; bizler canlarına dişlerine takıp sabah akşam çalışan, ailelerinden bu süreçte uzak kalan, iş başındayken şiddete uğrayan, başka hayatları kurtarmak pahasına koronavirüs hastalığına yakalanan ve bu hastalıktan dolayı vefat eden sağlık çalışanları adına elimizden geleni yaptık mı? Yapıyor muyuz?

“İyileştirmeler yapmak elzemdir”

Bu Pandemi sürecinde yetersiz şartlardan dolayı üç yüzden fazla sağlık çalışanı sadece koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Hayat kurtarmak için hayatını veren tüm sağlık emekçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sağlık sektöründe görev yapan tüm çalışanların kendileri ve yakınları için bir takım önlemler almak ve iyileştirmeler yapmak elzemdir. Yapılması gereken çalışmaları örnek olarak; koronavirüs hastalığından meslek hastalığı sayılması, maaşlarına ek ödeme sağlanması, faizsiz kredi imkanı, çocuklarına maddi manevi eğitim desteği, vergi indirimi gibi hususlar sayılabilir.

“Artık yeter diyoruz”

Koronavirüs öncesinde de yaşanılan ve önlenmesi şart olan bir hususta sağlık çalışanlarına uygulanan şiddettir. Bizler burada halkın sesini duyurmakla mükellefiz arkadaşlar ve sağlık emekçilerimiz diyor ki; “Hukuksuz uzun çalışma saatlerinde, koruyucu malzeme olmamasına rağmen, izolasyon süremiz bitmemesine ve meslek hastalığı talebimiz karşılanmamasına rağmen hasta iken çalıştık. Ailemizden uzak kalarak, ek ödeme yapılmamasına rağmen çalıştık, hastalandık, tükendik, öldük. Artık yeter diyoruz.”

“Şiddetin karşısındayız”

Ben Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan olarak söz veriyorum; tüm sağlık emekçilerimizin sesi olacağım ve onların ihtiyaçlarının her daim takipçisi olacağım. Hayatlarını bizler için riske atan, bizlerin sağlığı için kendi sağlıklarını tehlikeye atan, en değerli varlıkları olan ailelerinden uzak kalmak pahasına bizler için gece gündüz demeden çalışan tüm emekçilerimize uygulanan şiddetin karşısındayız. Uygulanan fiziki ve psikolojik şiddetin önüne geçilmesi için yaptırımlar artırılmalı ve caydırıcı düzeye getirilmelidir. Pandemi sürecinde istifa, izin ve emekli olma hakları ellerinden alınan sağlık çalışanlarımıza bu haklarının ivedilikle iade edilmesini talep ediyorum. Onları koruyamazsak onlar da bizleri koruyamaz. Onun için sağlık çalışanlarının her zaman için yanında olmalıyız. Onları desteklemeliyiz. Onlara gücümüzü kuvvetimizi varlığımızı hissettirmeliyiz.

İlçe hastaneleri yetersiz

Diğer başka bir konu; Ben kendi bölgem adına söylüyorum. Ayvacık, Ezine, Bayramiç Devlet Hastaneleri’nde yeterli düzeyde sağlık personeli, ekipman, malzeme bulunmamakta. Bu da neye sebep oluyor? İlimizdeki Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yığılmalara. Şu anda dünyada, ülkemizde bu korona hastalığı nedeniyle, tabii ki bu zorlukların içindeyiz.

Ben, ilerideki günlerde ilçelerimizdeki eksikliklerin dikkate alınmasını talep ediyor, yetkililere iletilmesini rica ediyorum.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech