Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SMA için bakanlıktan önemli açıklama

Sosyal medyada, dün en

Sosyal medyada, dün en çok konuşulan konu, Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na devredilen 75 Milyon TL oldu. Siyasiler ve ünlü isimler, 75 Milyon TL’nin SMA hastalarının tedavisinde kullanılması önerisinde bulunmuşlardı. Sağlık Bakanlığından yapılan basın açıklamasında ise, “Tedavi masraflarının tamamı devletimiz tarafından ücretsiz karşılanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

SMA konusu ülke gündeminde baş sıralarda yer almaya devam ediyor. Çocukları SMA ile savaşan aileler ve dernekler yardım kampanyaları düzenleyerek, SMA hastalarının tedavi ücretlerini karşılamak için bir araya geliyorlar, çaba gösteriyorlar.

Geçtiğimiz gün çekilişi gerçekleşen Milli Piyango’da, 75 Milyon TL Varlık Fonu’na devredilmişti. 75 Milyon TL için siyasiler ve ünlü isimler bir öneride bulunarak, bu paranın SMA hastalarının tedavisinde kullanılabileceğini ifade ettiler. Sosyal medyada en çok paylaşılan konu bu öneri olunca, Sağlık Bakanlığı tarafından yazılı bir basın açıklamasında bulunuldu.

“Bu konunun suistimal edilmesi asla kabul edilemez”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan basın açıklamasında, “SMA hastası çocuklarımız için devletimiz tüm imkanlarını kullanarak tedavilerini sağlamaktadır. Bu konunun suistimal edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımız bünyesinde bu evlatlarımızın tedavisinin planlandığı, alanında uzman ve SMA tedavisinde tecrübeli bilim insanlarımızdan oluşan bilimsel bir kurulumuz vardır.

“Bu konuda mali koşullar gündemimizde dahi değildir”

Çocuklarımızın tedavisi konusunda en güncel yöntemler bu kurulumuzca değerlendirilerek en hızlı biçimde uygulamaya geçirilmektedir. Bu konuda mali koşullar gündemimizde dahi değildir.

“Tamamı ücretsiz karşılanmaktadır”

SMA Bilim Kurulumuz aileleri ve aile derneklerini birinci elden bilgilendirmektedir. Ülkemizde tedavi almayan bir tane bile SMA hastamız bulunmamaktadır. Tedavi masraflarının tamamı devletimiz tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech