Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

1 ileri 2 geri

2020’de, yılın üzerinde çok gitmiştik. Ne olur bit artık, senden bıktık demiştik. Her türlü garabeti, her türlü olumsuzluğu 4 rakamın üzerine bir güzel giydirmiştik. Nihayete geldik ve 2020 yılına veda ettik. İnsanlık tarihi 2020’de yaşadığı ilklere doymadı ve yeni yıla da ilk efa kısıtlamalar ile girdi.

2020’ye veda ederken, asgari ücrete gelen zam haberlerini okuduk. 2 bin 324 TL olan asgari ücret 2 bin 825 TL oldu. 500 TL bir zamla karşılaşan vatandaşlar önce neyin ne olduğunu tam anlayamadılar ama yapılan hesaplarla açık bir türlü kapanmıyordu. Kiralar arttı. 10 tane yumurta 15 TL oldu. Süt, ekmek, un, tuz, şeker, yağ durduğu yerde durmadı. Hele ki bir Çanakkaleli için sofraların vazgeçilmezi olan peynir 2020’de çok canımızı yaktı. Yüzde 40 oranında zamlanan peynir, aşk olsun dedirtti.

Dayandık, koronavirüse yakalanmadık. Süreci evlerde geçirdik. Asgari ücrete gelen 500 TL’lik zammı okuduk. Zar zor hayatta kaldık. Şimdi ise yeni yıl zamları, her zaman için vatandaşın dikkatini, yılbaşı programlarından daha çok çekmiştir. Eminim…

2021 hoş geldi der demek hop yeni zamlarda kapıya dayandı. Önce doğalgaz ve elektriğe zam geldi. Sonra köprü ve otoyol geçişlerine zam geldi. Motorlu taşıtlar vergisine zam geldi. Trafik cezaları arttı. Market alışverişine giderken, yanımıza aldığımız para enflasyonla buhar oldu.

Asgari ücrete yüzde 22 zam geldi gelmesine ama köprü ve otoyol geçişlerine yüzde 26 zam geldi. Yaşamak ve hayatta kalmak, geçinmek, maaşla ayın sonunu getirmek, daha üzerinden haftası geçmeden yine zor bir zanaat halini aldı. Şimdi, gözler emekli maaşlarında emeklinin aylığı ne kadar olacak?

Hiçbir hesap, hiçbir matematikçi, hiçbir profesör, asgari ücretle aile geçindirmenin, algoritmasını çıkaramaz. Mümkün değil… Bilim dahi enflasyon karşısında şaşkınlığını gizleyemez.

Tepeden tırnağa zam yağmuru devam ederken, yılların rakamları değişirken, vatandaş için yine 1 ileri 2 geri durumu devam ediyor. Ha 2020 olmuş ha 2021 olmuş. Değişen tek şey takvim yaprakları…

İleri gitmemiz gerekirken, geri gittiğimizi ulusal basını ve haberleri takip edenler görmüşlerdir. 2021 yılında, çok eskilerde kalan türban konusu yine gündeme geldi. Siyasi parti temsilcileri birbiri ardına açıklamalar yaparak, türban konusu hakkında birbirlerine göndermeler yapmaya ve cevap vermeye devam ediyorlar.

Vatandaş ise çok eskilerde kalan bu konulardan artık gına geldiğini ve geçinemediğini bir kez daha dile getirmekten yoruldu ve bezdi.

Bakalım bu sene 2021’in üzerine ne kadar yükleneceğiz. Kaçıncı ayda, yeter artık, kurtulalım senden 2021 diyeceğiz.

Şimdiden söyleyeyim, 2021’in canı çıkacak.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech