Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can dostlarla bir yıl…

Çanakkale Belediyesi, kent genelinde

Çanakkale Belediyesi, kent genelinde sokakta yaşayan can dostlarımız için çalışmaya devam ediyor. 2020 yılı boyunca da çok sayıda can dostun bakımları gerçekleştirilirken, pek çoğunun da yeni bir yuvaya kavuşması sağlandı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Veteriner İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 2020 yılı boyunca toplamda 155 köpek ve 551 kediye kısırlaştırma operasyonu yapıldı. Uzman ekiplerce alınan kedi ve köpekler kısırlaştırma işlemlerinin ardından gerekli sağlık kontrollerinden geçirilirken, 5199 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen tedavilerinin ardından can dostlarımız, alındıkları bölgelere geri bırakılıyor.

Özellikle salgın hastalık sürecinde sokakta yaşayan can dostlara yönelik faaliyetlerini ara vermeden sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından yıl boyunca sokak hayvanlarının beslenme ve bakım ihtiyaçları da düzenli olarak karşılandı.

Can Dostlarımız Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

Yürütülen çalışmalar kapsamında can dostlarımız, belediyemiz çalışmaları ve kentlilerimizin de duyarlılıkları sayesinde yeni yuvalarına kavuşmaya devam ediyor. Sahiplendirme çalışmaları doğrultusunda yine yıl boyunca, 186 köpek ve 41 kedi yeni yuvalarına kavuştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech