Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

2020’nin bir kabahati yok

Yıllara anlam yüklemekten, 2020’yi günah keçisi ilan etmekten, gerçekleşen olayların ne derece vahim olduğuna odaklanamadık. 1 yıl boyunca sürekli ama sürekli, “Bitsin artık 2020” şeklinde söylemlerde bulunduk. Tüm bozuklukları, tüm olmaması gerekenleri bir yılın üzerine yükledik ve rakamları sorumlu tuttuk.

Deprem oldu. Bütün binalar sağlamken, 3 bina yıkıldı. Vay efendim, 2020 lanet olsun dedik. Kimse, “Yahu bir imar barışı vardı. Bu imar barışında barakalara bile izin verildi. Millet 3 katı 5 kat yaptı” diye konuşmadı. Yıkılan binaların altında, göçük altında kalan vatandaşları önce itiş kakış dışarı çıkardık. Sonra 100 kişi bir sedyeyi tuttuk. O anlarda itişmelere şahit olduk. En önemlisi de 2020’yi suçladık. Depremden 3 gün geçti. Her zamanki gibi unuttuk.

Beklenen yağışlar bir türlü yağmadı. Kuraklık kapıya dayandı. Ocak ayında 16 derece hava sıcaklığı gördük. Bahardan kalan montlar geri çıktı. Kazak yerine kısa kollu tişört giydik. Baraj havzası, tarlaya döndü. Köylere su 2 haftada bir verildi. Lanet olsun 2020 dedik. 2020’nin ne günahı varsa. İnsanoğluna 4 tane rakam bu denli nasıl zarar verebilir? Pes!

Doğalgaz faturasına da iki çift lafım var. 2 hafta önce bir daireye doğalgaz bağlandı. 2 haftalık tüketim bedeli geldi. Fatura da 180 TL yazıyordu. Lanet olsun 2020, bitsin artık dedik. Sanırsın, 4 tane rakam doğalgaz borularının başında nöbet tuttu. Elektrik faturası ne olacak dedik. Kullanım bedeli 100 TL yazan fatura, ekleme –çıkarma yapıldıktan sonra, misal veriyorum, oldu sana 300 TL.

Doğalgaz, elektrik, depremler, kuraklık ne kaldı yangınlar…

Gelibolu yandı cayır cayır… Ağaç, börtü, böcek kıskıvrak alevlere yakalandı. Az daha 2 köy yanacaktı. Çalışmalar neticesinde, saatler süren uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Köyler ve Çanakkale rahat bir nefes aldı. Yine, yeniden bitsin artık 2020 dedik. Sanırsın, 2020 sigarayı içtikten sonra, izmariti, yaktığı mangalın yanı başından ormana fırlattı. Sanırsın, 4 rakam, arabada içtiği su şişesini, ormana fırlattı. Hatta ve hatta 4 rakam işi gücü bıraktı, gitti kasıtlı olarak orman yaktı. Lanet olsun 2020 dedik. Yahu bu ormanlar nasıl bir duyarsızlık sonucu yanıyor diye düşünmedik. 2 gün düşündük. Yangın söndü. Dumanı uzaklaşmadan unuttuk.

Söylenecek çok şey var ama benim empati olarak suçlama kapasitem doldu. 4 tane rakama, tüm gördüğüm rahatsızlıkları ve anormallikleri ancak gördüğüm kadarıyla yükleyebildim. Özür dileriz 2020. Tüm kabahati sana yüklemekten, bıkmadık, usanmadık.

Senin bizden çekeceğin var 2021. Bak sana neler yapacağız. 2020 fragmandı. 4 tane rakamın daha insanoğlundan çok çekeceği var!

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech